CHP'nin 28 Şubat aşkı depreşti

Açıktan eğitim alan bir öğrencinin yönetmeliğe aykırı olarak sarıkla Aydın Efeler İmam Hatip Lisesi’ne gelmesini ganimet bilip 28 Şubat ağzıyla Cumhuriyet ve Laiklik üzerinden iktidara yüklenen CHP’li Aydın milletvekili Süleyman Bülbül’e yanıt geldi. AK Parti Aydın eski milletvekili Mehmet Erdem; “Dindarlara ve İmam Hatiplilere karşı olan düşmanlığın tezahürüdür.”

CHP'nin 28 Şubat aşkı depreşti
CHP'nin 28 Şubat aşkı depreşti
GİRİŞ 23.11.2020 18:28 GÜNCELLEME 23.11.2020 18:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Seçim dönemlerinde çarşaflı kadınlara rozet takıp muhafazakâr kesime şirin görünme telaşına giren CHP’nin ikiyüzlü siyaseti Aydın’da bir kez daha hortladı.

Geçtiğimiz günlerde açıktan eğitim alan bir öğrencinin Aydın Efeler İmam Hatip Lisesi’ne sarıkla gelmesi üzerine görevli öğretmenle aralarında tartışma çıkmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğü söz konusu olaya el koyup öğrenci aleyhine adli ve idari soruşturma başlatmıştı. Ancak CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül, 28 Şubatçılara nazire yaparcasına konuyu meclis gündemine taşıyıp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması istemiyle önerge sundu. Önergesinde, vesayetçilerin sıkça başvurduğu ‘Cumhuriyet ve laiklik’ korkusu üzerinden yaşananların sorumluluğunu iktidara yıkmaya çalışan Bülbül, okullarda şalvar ve sarıkla eğitim verildiği algısı oluşturma telaşına girip, “Derslere sarık ve şalvarla girilebildiğine göre Milli Eğitim Bakanlığının adını Medrese ve Külliye Bakanlığı olarak değiştirmeyi düşünüyor musunuz?” dedi.

AK Partili Erdem; “Dindarlara düşmanlığın tezahürüdür”

CHP’li Bülbül’ün 28 Şubat sürecinde, “irtica hortladı, kahrolsun şeriat” söylemlerine benzer çıkışla İmam Hatip Liseleri üzerinden Cumhuriyet ve Laiklik korkusu pompalamasını, “CHP'nin bu anlayıştan uzaklaşması lazım” sözleriyle değerlendiren AK Parti Aydın eski milletvekili Mehmet Erdem, “Geçmişte 28 Şubat süreçlerini yaşayan bu ülke, kıyafetleri, başörtülerinden dolayı baskı ve zulüm gördüğü dini duygularını ifade etmekte zorluklar yaşadığı, şirketlerin bile yeşil sermaye diye görüldüğü günleri yaşadı” dedi. Yaşanan münferit hadisenin tüm Türkiye’de varmış gibi gösterilmesinin iyi niyetle izah edilemeyeceğini kaydeden Erdem, Süleyman Bülbül’ün verdiği soru önergesinin arka planında, İmam Hatip Liselerini kasıtlı olarak töhmet altında bırakma çabasının yattığını belirtti. Sözlerine geçmişte yaşananlardan örnekler vererek devam eden Erdem, “CHP'nin bu olay üzerinden sanki Türkiye'de tüm İmam Hatiplerde böyle derse geliniyormuş gibi hep bir ağızdan saldırıya geçmesi bu bir zihniyet tezahürü. 23 yaşında açık lisede okuyan bir öğrenci bir disiplin suçu işliyor. Okula gelirken uygun olmayan bir kıyafetle geliyor. Öğretmeniyle aralarında bir takım tartışma çıkıyor. Bu iş adli ve idari soruşturma konusu. Devlet gereğini yapıyor zaten.”

KAYNAK: MANŞETAYDIN
YORUMLAR 1
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Yönetmeliği de değiştirin ne olmuş yani. Benim ATAM sarıklıydı. Bundan mı utanacağız ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi