MÜYORBİR'e çifte terör soruşturması!

MÜYORBİR Genel Sekreter Yardımcısı Bircan Yorulmaz’ın Kobani olayları kapsamında tutuklanmasından rahatsızlık duyan üyelerin şikayeti sonrası birlik yöneticisi 22 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri de idari inceleme başlattı.

MÜYORBİR'e çifte terör soruşturması!
MÜYORBİR'e çifte terör soruşturması!
GİRİŞ 24.11.2020 13:09 GÜNCELLEME 24.11.2020 13:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Genel Sekreter Yardımcısı Bircan Yorulmaz'ın Kobani olayları soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından 9 kişilik yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere birlik yöneticisi 22 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 

 

 

Terör örgütleriyle bağlantısı olup olmadığı araştırılan MÜYORBİR yönetimi hakkında savcılık adli soruşturma yürütürken, Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri de idari inceleme başlattı. Başkanlığını Burhan Şeşen'in, başkan yardımcılığını Metin Özülkü'nün yaptığı MÜYORBİR yönetim kurulu üyeleri şu ünlü isimlerden oluşuyor: Hüseyin Turan, Belkıs Akkale, Edip Akbayram, Mehmet Gümüş, Onur Akın, Suzan Kardeş ve Tolga Sağ. 

 

 

'BİRLİĞİN TERÖRLE ANILMASINDAN RAHATSIZIZ'

TERÖR soruşturmasından tutuklanan bir kişiye 2 bin 300 üyenin vatandaşlık numaraları, ev ve iş adresleri, banka hesapları gibi tüm özel bilgilerine ulaşım yetkisinin verilmesinden rahatsızlık duyan bazı üyeler, şikayetlerini İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) de bir dilekçe ile yazdı. Şikayetçiler, MÜYORBİR'in Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı, yarı kamusal bir meslek birliği olduğunu vurgulayarak, meslek birliğinin terörle anılmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde ideoloji falan yoktur dönme etnik mezhebçi bölücülük ülkemize düşmanlık ve hainlik vardır !..
    Cevapla
  • Nail 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar solcu kominist zihniyetçi varsa bir araya gelmiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina