Bilim Kurulu Üyesi Özlü Türkiye'de denenen Çin aşısıyla ilgili konuştu

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Türkiye'de sağlık çalışanları ve gönüllülere uygulanmaya başlanan Çin aşısı hakkında konuştu. Aşının, Almanya'da üretilen aşıyla kıyaslandığını belirten Özlü, bunun bilimsel bir dayanağı olmadığını, Çin'den gelen aşının Türkiye'de uygulandığını ve herhangi bir şekilde yan etkiye rastlanmadığını ifade etti.

Bilim Kurulu Üyesi Özlü Türkiye'de denenen Çin aşısıyla ilgili konuştu
Bilim Kurulu Üyesi Özlü Türkiye'de denenen Çin aşısıyla ilgili konuştu
GİRİŞ 24.11.2020 14:58 GÜNCELLEME 24.11.2020 14:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda artan koronavirüs vakaları dünya üzerinde tedirginlik yarattı. Firmaların yaptığı aşı çalışmalarından gelen müjdeli haberler insanları umutlandırdı. Türkiye'de de denenen Çin aşısı şimdiye kadar 1700'ü aşkın kişi üzerinde denendi. Çin aşısının 2 doz olarak yapıldığını söyleyen Özlü, "Aşı 10 milyon doz alınacağı için toplamda 5 milyon kişi aşılanacak" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİK RİSK GRUPLARI OLACAKTIR"

Özlü, "Bu beş milyon kim olacak? Bu 5 milyonun kim olacağı konusunda algoritmalar oluşturulacaktır ama öncelik risk grupları olacaktır" dedi.

"İNSANLAR ÇİN AŞISI DEYİNCE BİRAZ TEDİRGİN OLUYOR"

Grip aşısının temini konusunda biraz sıkıntı yaşadıklarını da belirten Özlü, "Ancak Covid-19 için daha olumlu konuşabileceğiz. Marka ile ilgili bir şey. Alman aşısı konusunda insanlar biraz daha rahat ancak Çin aşısı deyince biraz daha tedirgin oluyorlar. Her iki aşıyı bilimsel olarak karşılaştıran bir çalışma yok ve biz bu iki aşının bilimsel dosyasını tam olarak okumadık"

"HERHANGİ BİR YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ"

Özlü açıklamalarının devamında, "Çin'in aşısı bugüne kadar 1700'ü aşkın sağlık çalışanında kullanıldı ve herhangi bir yan etki görülmedi. Amaç toplumun tamamının aşılanması ancak aşının zorunlu olmayacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 10
  • sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Her iki aşıyı bilimsel olarak karşılaştıran bir çalışma yok ve biz bu iki aşının bilimsel dosyasını tam olarak okumadık"--- işte bu yorum çok önemli. nasıl kıyas yok ve nasıl okumadınız. o zaman neye göre insanları aşılıyorsunuz.
    Cevapla
  • Hyt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardes sen aşı olmazsın olur biter zorunlu olmayacak kısmını da oku
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi neden yaptirmiyor acaba gorundugu uzere yasida ilerice degerli bilim insanlarimizi kaybetmek istemeyiz dogrusu oncelikle bilim kurulundan baslanmalidir asgari ucretliyi fakiri yasliyi rahat birakin artik cok guveniliyorsa once butun bilim kurulu saglik bakanida dahil olmak uzere kendileri yaptirsin nede olsa cok guveniyorlar
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk Olarak Canlı Yayında Sende Vurul Çin Aşısını, Bizde Ardından Gelelim
    Cevapla
  • akın 3 yıl önce Şikayet Et
    sağlık bakanımız ilk önce ben yaptıracağım dedi biraz basını takip edelim
    Cevapla
  • MUSTAFA 3 yıl önce Şikayet Et
    İthal covit 19 aşıyı olmayınız, geri dönüşü olmayan yola girersiniz. Benden söylemesi son pişmanlık fayda etmez.
    Cevapla
  • Hyt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Eczaneden aldığın ilacın kaç tanesi tr de üretiliyor abartmayın
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    buyrun bir karşıt biri eğerki biri bu yazını okuyarak aşıyı yapmazsa ve o şahısa bir şey olursa vebali senin boynundadır
    Cevapla
  • Kızıldereli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok biliyon
    Cevapla
  • yavas yavas 3 yıl önce Şikayet Et
    çin'in gönderdiği aşının denenen aşıyla aynı olup olmadığı nasıl bilinecek? bence gelen 10 milyon aşınında riskli gruplarar yapılırken partiler halinde yapılması lazım. belki çin'in aşısı almanıın abd nin aşısından daha güvenilir ama herkes birden aşı olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi