Bülent Arınç kimdir? Bülent Arınç kaç yaşında nereli işte biyografisi…

Bülent Arınç, Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden istifa etti. Alınan bu kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından talep kabul gördü. Başbakan Yardımcısı, milletvekili, hükümet sözcülüğü gibi görevlerde bulunan Bülent Arınç’ın kim olduğu kullanıcılar tarafından merak ediliyor. İşte Bülent Arınç kaç yaşında, nereli sorularının yanıtı!

Bülent Arınç kimdir? Bülent Arınç kaç yaşında nereli işte biyografisi…
Bülent Arınç kimdir? Bülent Arınç kaç yaşında nereli işte biyografisi…
GİRİŞ 25.11.2020 12:40 GÜNCELLEME 25.11.2020 12:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk siyasetinin tanınan simalarından olan Bülent Arınç, Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. İletişim Başkanlığından yapılan açıklama göre Arınç’ın talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. İstifa kararının ardından Bülent Arınç’ın kim olduğu ve kaç yaşında olduğu  araştırılıyor. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Bülent Arınç, 20,21,22, ve 23. dönemde Manisa Milletvekili olarak görev yaptı. Ayrıca Meclis Başkanlığı görevinde de bulunan Arınç, son olarak Yüksek İstişare Kurulu üyeliği yapıyordu. Peki Bülent Arınç aslında kimdir? İşte yaşanan son dakika istifasının ardından sorular Bülent Arınç kaç yaşında, nereli sorularının yanıtı…

 

BÜLENT ARINÇ KİMDİR? 

Bülent Arınç 25 Mayıs 1948 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Babasının adı İbrahim annesinin adı ise Ayşe Sevdiyedir.  12 yaşındayken babasını kaybetti. Lise eğitimini Manisa Lisesi'nde tamamlamasının ardından 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve uzun süre Manisa'da serbest avukatlık yaptı. 

 

 

Gençlik yıllarından itibaren siyasetle ilgilenen Arınç, genel başkanlık görevini Necmettin Erbakan'ın üstlendiği Millî Selamet Partisi'nin (MSP) Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.13 Ekim 1985'te Refah Partisi'nin İzmir'de düzenlediği Refah Gecesi'nde yapılan konuşmalar nedeniyle daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde hakkında dava açıldı. Arınç'a, yargılama sonunda 2 yıl hapis cezası verildi ancak Yargıtay hapis cezasını iptal etti.

Arınç, 1991 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi Manisa milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 1994 Türkiye yerel seçimlerinde Refah Partisi'nden Belediye Başkan adayı olsa da yine başarısız oldu. 1995 Türkiye genel seçimlerinde tekrar Refah Partisi Manisa milletvekili adayı oldu ve ilk defa milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu´nda çalıştı. 1999 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisi milletvekili olarak tekrar meclise girdi ve Fazilet Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini icra etti.

2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Manisa milletvekili olarak mecliste yer aldı. Kasım 2002 TBMM Başkanlığı seçimi'nde AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayı oldu. Yapılan seçimde TBMM Başkanı seçildi. 8 Ekim 2004 tarihinde yapılan TBMM Başkanlığı seçiminde tekrar seçildi ve görevini 22 Temmuz 2007 tarihine kadar sürdürdü. 

Arınç, 2007 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AK Parti Manisa milletvekili olarak meclise girdi. 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kabine revizyonunda Türkiye başbakan yardımcılığı makamın getirildi. Hükûmet sözcülüğü görevini de üstlenen Arınç, 2011 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Bursa milletvekili olarak meclise girdi. AK Parti'nin seçimi kazanmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 61. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Erdoğan'ın 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde de görevine devam etti.

YORUMLAR 3
  • Süleyman Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi oldu. Bu sümüklüyü görmeyeceğiz artık ekranlarda
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Ait olduğu partilerde yöneticiler hapis cezası alıp yattılar gariptir bu adam acaba kaç gün yattı merak ediyorum.
    Cevapla
  • Muratt 3 yıl önce Şikayet Et
    bence bunamış neden köşelerine çekilmez bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı