Dışişleri’nden Yunanistan Dışişleri Bakanı’na tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın bugünkü açıklamalarında ülkemize yönelttiği ithamlar ve kullandığı tehditkâr dil, Yunan tarafının ülkemizle arasındaki meseleleri diyalog ve diplomasi yoluyla çözmeyi arzu etmediğini bir kez daha göstermektedir” dedi.

Dışişleri’nden Yunanistan Dışişleri Bakanı’na tepki
Dışişleri’nden Yunanistan Dışişleri Bakanı’na tepki
GİRİŞ 24.11.2020 22:47 GÜNCELLEME 24.11.2020 22:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın sosyal medyada çıkan Türkiye ile ilgili beyanları hakkındaki soruya cevap verdi.

Aksoy, “Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın bugünkü açıklamalarında ülkemize yönelttiği ithamlar ve kullandığı tehditkâr dil, Yunan tarafının ülkemizle arasındaki meseleleri diyalog ve diplomasi yoluyla çözmeyi arzu etmediğini bir kez daha göstermektedir. Türkiye’nin Doğu Akdeniz meselesinde Ağustos ayından bu yana sergilediği yapıcı tavır ve attığı iyi niyet adımları maalesef karşılık bulmamıştır. Hal böyleyken, Yunanistan’ın bölgedeki maksimalist talepleri karşısında, ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak için yürüttüğümüz kararlı faaliyetleri ‘provokatif’, hatta ‘yasadışı’ olarak nitelemesi diyalogdan kaçmak için ileri sürdüğü bahanelerdir. Türkiye diyalog çağrılarını her daim sürdürmüştür ve sürdürecektir. Yunanistan tehdit diliyle ve AB’yi arkasına almaya çalışarak bir sonuca ulaşamayacağını artık anlamalıdır. Önkoşullar ileri sürmekten vazgeçmeli ve görüşme masasına bir an evvel oturmalıdır” dedi.

YORUMLAR 5
  • hüsnü 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu diyalog eşitler(insanlar) arasında olur, çapulcu batının kadrolu eşşeği Yunan yöneticileriyle değil.Kaale almayın
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem kıta saganlıgını tanımıyorlar biz de masada verilen adaları savaşla alarak ikinci kez denize dökmesini de biliriz onları az kaldı devam edin böyle
    Cevapla
  • batar 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılar yakında , işgal ettikleri topraklara pasaportla girecekler haberleri yok.
    Cevapla
  • Şimal 3 yıl önce Şikayet Et
    Susturmazsak çok pişman oluruz.
    Cevapla
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    her yunan adasının karşısına bir siha üssü kurulması gerekir. Kıbrısa da siha üssü kurulmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!