Devlete yük olmamak için protez bacak bile almadı!

72 yıldır tek ayağı ile hayata tutunan Mehmet Yörük, devlete yük olmamak için protez bacak bile almadı. 7 yaşından bu yana tek ayağı ile hayata tutunan ve 79 yıllık ömründe devlet yetkililerinin defalarca yardımcı olmak istediği Yörük, ne kendine ne de engelli kızına bağlanmak istenen engelli maaşını da kabul etmedi.

Devlete yük olmamak için protez bacak bile almadı!
Devlete yük olmamak için protez bacak bile almadı!
GİRİŞ 25.11.2020 19:38 GÜNCELLEME 25.11.2020 19:47
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Aydın'ın Karatepe Kösealanı Mahallesi'nde 1941 yılında dünyaya gelen Mehmet Yörük, 7 yaşında iken sol ayağının diz kapağında kayma olunca köydeki büyükler kendi yöntemleri ile ayağını tedavi etmeye çalıştı. Aşırı sıkıldığı için ayağı kangren olan Mehmet Yörük'ün 7 yaşındayken ilk defa gittiği hastanede sol bacağı kesilmek zorunda kalındı. O günden bu yana tek ayağı ile hayata tutunan Yörük, azim ve mücadeleyle dolu 79 yıllık yaşantısıyla duyanları şaşırtıyor.

"ZOR OLDU AMA HAYATA HİÇ KÜSMEDİK"

Ayağı kesildikten sonra koltuk değneği yardımı ile yürümeye başlayan Mehmet Yörük, 8 yaşından itibaren yaşadığı köyde bağ bahçe işlerini yapmaya ve sağlıklı insanlardan daha fazla çalışmaya başladı. Ayağının biri olmadığı için askerlik vazifesini yapamayan Yörük, tek ayağıyla da olsa kimseye muhtaç olmadan kendi hayatını idame ettirip ekmek parası kazanmaya başlayınca Ödemiş Bıçakçı'dan Fadime Yörük ile evlendi. Bu süreçte 6 çocuk sahibi olan Mehmet Yörük, tarla ve bahçelerde çalışarak çocuklarını da büyüttü. Engelli olan bir kızı hariç diğer çocuklarını evlendirip ev bark sahibi yapan Mehmet Yörük, hayata hiçbir zaman küsmediğini belirterek, "Zor oldu ama hayata hiç küsmedik" dedi.

DEVLETE YÜK OLMAMAK İÇİN ENGELLİ AYLIĞINI VE PROTEZ BACAĞI KABUL ETMEDİ

Yıllar önce bağlı olduğu ilçeye pazara giden Mehmet Yörük'ü tek ayağı ile pazardan evine aldığı zerzevatı taşırken gören dönemin kaymakamı, Yörük'e engelli aylığı bağlanmasını teklif etti. Kaymakama "Ben devlete yük olmam, kendim evime bakarım" diye cevap veren Mehmet Yörük, devletten hiçbir yardım almadan hem kendine hem de çoluk çocuğuna bakıp büyüttü. Devlete masraf olur diye protez bacak bile taktırmayan Mehmet Yörük'ün kapısını yaklaşık 15 yıl önce devlet tekrar çaldı. Bu defa evdeki engelli kızına aylık bağlamak için gelen devlet görevlilerini "Ben devlete yük olmak istemiyorum" diye geri çeviren Yörük, kendi Bağ-Kur primlerini ödeyerek tek bacağı ile iştigal ettiği çiftçilikten emekli oldu.

 

YORUMLAR 39
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    eyy gidi dedem allah güc kuvvet versin sana
    Cevapla
  • süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletim sizden ricam bu amcayi yalniz birakmayin gerçek vatan evladi ve iman sahibi birkaç kuruş icin binlerce takla atanlara esefle duyurulur
    Cevapla
  • Yasir gün 3 yıl önce Şikayet Et
    Yörük ten kimseye zarar gelmez.
    Cevapla
  • adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun, herkez senin gibi olsa keske, sen ne güzel insansin....
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insanların halen olduğunu görmek gurur veriyor.Toplumun her türlü yozlaşmasına ve dejenere olmasına rağmen bu amcamız her şeye rağmen, herkese rağmen kendisini bu yozlaşmadan koruyarak temiz bir mümin olarak yaşam sürebileceğini gösteriyor.Sayıları az da olsa bu amcamız gibi insanları daha fazla ön plana çıkartmak lazım ki bizlere güzel örnek olsunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması