Türkiye bu olayı konuşmuştu! Kadın şikayetinden vazgeçti...

Taksim İstiklal Caddesi'nde genç kadını adım adım takip ederek taciz ettiği iddiasıyla yakalanıp serbest bırakılan ancak ertesi gün hakkında şikayet olması üzerine tutuklanan S.T.'nin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, kadının şikayetinden vazgeçmesi üzerine davanın düşmesine karar verdi. Sanık S.T.'nin ise tahliyesine karar verildi.

Türkiye bu olayı konuşmuştu! Kadın şikayetinden vazgeçti...
Türkiye bu olayı konuşmuştu! Kadın şikayetinden vazgeçti...
GİRİŞ 27.11.2020 12:31 GÜNCELLEME 27.11.2020 13:49
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Basit cinsel saldırı" ve "Cinsel taciz" suçlarından 13 yıla kadar hapsi istenen  tutuklu sanık S.T. cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

 

 

Müşteki Ö.K. da İzmir'den duruşmaya katıldı. İfadesi alınan şikayetçi Ö.K., "Ben uğraşmak istemiyorum. Şikayetimden vazgeçiyorum" dedi. Bunun üzerine mahkeme, şikayetçi Ö.K.'nin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düşürülmesine karar verdi. Mahkeme, ayrıca sanık S.T.'nin de tahliyesine hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Taksim'de İstiklal Caddesi'nde Ö.K. isimli kadını takip ettiği kameralara yansıyan S.T. polis tarafından gözaltına alınmıştı. S.T. karakoldaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. S.T.  hakkında çıkan cinsel taciz haberleri üzerine işten çıkarıldığı ve linç edildiğini söyleyerek hakkında çıkan haberlere karşı savcılığa şikayet dilekçesi vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelmişti. Adliyedeyken hakkında gözaltı kararı olduğunu öğrenen S.T. polisler tarafından bir kez daha gözaltına alınarak çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce 21 Eylül 2020'de "Cinsel saldırı" suçundan tutuklanmıştı. Hakkında dava açılan S.T. ilk duruşmadaki savunmasında, "Olay günü Beyoğlu'na gidiyordum. Müştekiyi gördüm gözleri kötüydü ve düşecek gibi oldu.  Kulağında kulaklığı vardı duymaz diye yanına oturdum. Müştekiyi karşı herhangi bir temasım olmadı. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum " demişti. Herhangi bir kötü niyeti olmadığını da söyleyen S.T. sadece müştekinin yanında yürüdüğünü belirtmişti. 

YORUMLAR 24
  • halıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    o kadın senin karın bacın veya başka bir yakının olsaydı ne düşünürdün süzme
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadın reşit biri. Adam belki arkadaşlık teklif ediyor ama yol yordam bilmediği için tacizci diye damgalanmış. Burada saldırı veya temas yok. Polisimizin işgüzarlığı. Yetişkin bireyler neticede.
    Cevapla
  • kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    tabi canım polisin iş guzerlığı polisin işi gücü yok iş arıyor...ağzın var diye konuşuyon...
    Cevapla
  • kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    tabi canım polisin iş guzerlığı polisin işi gücü yok iş arıyor...ağzın var diye konuşuyon...
    Cevapla
  • keçili71 3 yıl önce Şikayet Et
    kadının sıkıntılı olduğu o zamanda belliydi. çok rahatsız olan bir kadın km.lerce yürürümü. kalabalık ortam bağırsa adam zaten uzaklaşır.kadının kafada sıkıntı var.
    Cevapla
  • hhüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    kime hak vereceğimi şaşırdım yorumları okuyunca !
    Cevapla
  • tepkili123 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman da söyledim. Polisin işgüzarlığı.. adamın yaptığı ürkütücü ama bariz bir şekilde kadından etkilenmiş ve izlemişti. Herhangi bir eylemi yoktu. Adam yakışıklı olsa "çapkın" ,çulsuz olsa "tacizci" oluyor bu memlekette..
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    kadın şikayetçiyim demişti ilk haberde, sivil polis soruyor, iyi izle polise çamur atmadan.
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    niye polisin işgüzarlığı oluyor.kadın şikayetçiyim dediyse konu savcıya aktarılır.Savcının da vereceği talimatla iş yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri