Çankırı Valisi Ayaz: Bir ayda 67 vatandaşımızı daha koronavirüse kurban verdik

ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, kentte koronavirüs tablosunun her geçen gün ağırlaştığını söyleyerek, "En son toplantımızda vefat sayısını 159 olarak açıklamıştık. Maalesef o zamandan bu zamana vefat sayımız 159'dan 226'ya yükseldi. Yaklaşık bir ayda 67 vatandaşımızı daha koronavirüse kurban verdik" dedi.

Çankırı Valisi Ayaz: Bir ayda 67 vatandaşımızı daha koronavirüse kurban verdik
Çankırı Valisi Ayaz: Bir ayda 67 vatandaşımızı daha koronavirüse kurban verdik
GİRİŞ 27.11.2020 15:10 GÜNCELLEME 27.11.2020 15:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Vali Ayaz, düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgınının tüm ülkede olduğu gibi Çankırı'da da artış gösterdiğini bildirdi. Özellikle ilçelerdeki vaka sayılarının arttığını kaydeden Vali Ayaz, "Her yaş grubundan hastamız var ama 55-65 yaş aralığında çok hastamız var. İstemediğimiz bir tablo. Bizi zaten korkutan da bu. Sağlık sistemimizi zorlayan da bu. Hastaneye yatma oranı yükseldikçe maalesef zorlanıyoruz. Hastanemizde herhangi bir problemimiz yok. Şu an için ihtiyacı karşılayabilecek durumdayız. Ama her kapasitenin de bir sınırı var. Bu kapasitenin zorlanmaması adına hepimizin dikkatli olması gerekmekte ki vakaları belli bir düzeyde kontrol altında tutalım" dedi.

'VERİLEN İLAÇLAR MUTLAKA KULLANILMALI'

Koronavirüs hastalarına verilen ilaçların mutlaka kullanılması gerektiğini ifade eden Ayaz, "Verilen ilaçların kullanılmasıyla ilgili herhangi bir tereddüt olmasın. Vatandaşların bu ilaçları kullanmadığı, daha sonra durumunun kötüye gittiği için hastaneye kaldırıldığı vakalar oluyor. Onun için Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu bu işin uzmanı ve önerdikleri ilaçlar kullanılmalı. Vatandaşlarımızın kendilerine verilen ilaçları kullanmaması gibi bir durumun söz konusu olması gerçekten üzücü. Bu tabloyu daha da ağırlaştırıyor. Bir kere daha uyarıyoruz, lütfen doktorlarımıza güvenin" diye konuştu.

'BİR AYDA 67 VATANDAŞIMIZI DAHA KORONAVİRÜSE KURBAN VERDİK'

Vali Ayaz, en son toplantıda koronavirüsten vefat sayısını 159 olarak açıkladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Maalesef o zamandan bu zamana vefat sayımız 159'dan 226'ya yükseldi. Yaklaşık 1 ayda 67 vatandaşımızı daha koronavirüse kurban verdik. İşin hafife alınacak herhangi bir tarafı yok. Tablo her geçen gün ağırlaşmakta. Onun için, aşılar gelip aşılama çalışmaları başlayana kadar vatandaşlarımızdan sabır istiyoruz. Yeni tedbirlerin bir miktar daha etkili olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni uygulanan kısıtlamaların meyvelerini görmeye başlarız. Ama bu süreç içerisinde hepimize düşen azami dikkat."

 

 

YORUMLAR 2
  • Çankırılı 3 yıl önce Şikayet Et
    Korgun maruf köyünde 1 ayda 20 kişi koronadan sebep vefat etti köy karantinada
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu kafa karışıklığı, her aklı evvelin konuşması bizi mahvediyor. İlacını kullan kardeşim, tamam yem içmene takviyeye dikkat et de ilaç kullan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!