Sağlık Bakanlığı'ndan kritik hamle! 81 ile gönderildi...

Gelen son dakika haberine göre; COVID-19 hastalarının tedavilerinde kullanılan ilaçların etkinliğinin sağlanması ve yanlış kullanımın önüne geçilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile ilaç kullanım broşürleri gönderildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan kritik hamle! 81 ile gönderildi...
Sağlık Bakanlığı'ndan kritik hamle! 81 ile gönderildi...
GİRİŞ 29.11.2020 11:45 GÜNCELLEME 01.12.2020 00:32
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Koronavirüs Bilim Kurulunun tanı ve tedavi rehberinde yer alan ilaçların kullanımında en çok karşılaşılan sorun olan “ilaç dozunun karıştırılması” konusuna broşürlerde açıklık getirildi.

 


Rehbere göre hem "Ayaktan izlenecek komplike olmayan veya hafif-orta pnömonisi olan olası/kesin Covid-19 olgularında" hem de "Yatış endikasyonu olan Covid-19 olgularında" Hidroksiklorokin ve/veya Favipiravir kullanımı öneriliyor.

İki ilacın da mutlaka hekim tavsiyesi ve gözetiminde kullanılması gerekiyor. Erken başlanan ve doğru dozlarda alınan ilaç tedavisinin, hastalığın ilerlemesini büyük ölçüde engellediği ve yoğun bakıma geçiş oranını düşürdüğü biliniyor.

Broşürlerde ilaçların kullanım zamanı ile dozlarına açıklık getiriliyor ve kullanımın uygun olmadığı hallere dikkat çekiliyor. 

FAVİPİRAVİR GEBELER VE EMZİREN ANNELERDE KULLANILMIYOR

Buna göre Favipiravir’in ilk gün sabah ve akşam 8’er tane, devamında ise 4 gün boyunca yine sabah ve akşam 3’er tane içilmesi gerekiyor. Gebelerde ve emziren annelerde Favipiravir kullanılmıyor. 

Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika hamlesi! 81 ile gönderildi...

HİDROKSİKLOROKİN KALP RAHATSIZLIĞI YA DA RİTİM BOZUKLUĞU OLANLARDA KULLANILMIYOR

Hidroksiklorokin’in ise sabah ve akşam 1’er tane olmak üzere 5. günün sonunda toplam 10 tablet alınması öneriliyor. Bu ilaç ise kalp rahatsızlığı ya da ritim bozukluğu olanlarda kullanılmıyor. 

Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika hamlesi! 81 ile gönderildi...

Vatandaşlar aldıkları dozu, bu broşürler üzerinden işaretleyerek takip edebiliyor. Broşürde herhangi bir yan etki görüldüğünde veya şikayetler artarsa kişinin hekime başvurması gerektiği de vurgulanıyor. 

YORUMLAR 28
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu AOL sınavını online yapın yeter bizi korna sıkıntısına sokmayin
    Cevapla
  • Vatandaş 27 3 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi hasta olmamak onun için 15 gün insanları evlerine kapatirsiniz vaka iyice düşer sağlık calisanlari ve hastalar da rahat eder
    Cevapla
  • ben 3 yıl önce Şikayet Et
    kimseye bir şey anlatmaya gerek yok Türkiyede herkez uzman , bilirkişi elini sallasan birbirine deyiyor .
    Cevapla
  • hodri meydan 3 yıl önce Şikayet Et
    cok gunde 8 ilac birden içmek hatta bilim kurulu üyesi doktor kalp hastaligi ciddi kalp krizi ritim bozukluğu gibi belirtiler gosteriyir dedi yazik gunab değil mi neden simdiye kadar açıklanmadı yeter artik daha bizde insanız ne yapacağımızı şaşırdık bilkm kurulunun birisi başka digeri baska konuşuyor
    Cevapla
  • hacıdr 3 yıl önce Şikayet Et
    neye meydan okuyorsun.bilim kuruluna seni almadiklarina mi.ilaclarin etkileri yan etkileri ilk günden itibaren biliniyor.kaldiki 8 ilaci sade ilk gun alıyorsun.
    Cevapla
  • hodri meydan 3 yıl önce Şikayet Et
    çoğu hasta ilactan oluyir bu dediklerimi kulak arkası etmeyin son 4 gubdur halk arasında ilaclar adam öldürüyor denildikten sonra ilaçları kullanın aksatmayın gibi açıklamalar yapılıyor
    Cevapla
  • hacıdr 3 yıl önce Şikayet Et
    vebal altındasınız hemde büyük kul hakkı.senin yuzunden bir kisinin dahi kafasi karisip ilacı kullanmazsa tedavi sansini elinden alip ölümüne sebeb olabilirsin.bilmedigin sey icin yorum yazıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor