Hangi illerde seyahat yasağı olacak? 20 şehir için kritik karar

20 ilde şehirler arası seyahat yasağı kararı yolda. Yeni korona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulamasının tam gün olması ve seyahat yasağı uygulamasının kabine toplantısında masaya yatırılması bekleniyor. Peki hangi illerde seyahat yasağı uygulaması gelecek? İşte illerin listesi...

Hangi illerde seyahat yasağı olacak? 20 şehir için kritik karar
Hangi illerde seyahat yasağı olacak? 20 şehir için kritik karar
GİRİŞ 30.11.2020 10:47 GÜNCELLEME 30.11.2020 10:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alınan Koronavirüs tedbirlerine ek yeni tedbir kararları masa yatırılmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkımız kurallara uymuyor, yeni kısıtlamalar getireceğiz" demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplanacak olan yeni kabine toplantısında ise hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının tam gün yapılması ve 20 şehre kademeli olarak şehirler arası seyahat kısıtlamasının getirilmesi maddelerinin masaya yatırılması bekleniyor. İşte yeni alınması beklenen tedbir kararları ve seyahat yasağı getirilmesi beklenen illerin listesi...

HANGİ İLLERE ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI GELEBİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan yeni kabine toplantısında 20 ilde kademeli olarak şehirler arası seyahat yasağının getirilmesi bekleniyor. 

Yeni alınacak karar çerçevesinde vaka sayıları yüksek olan Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlerde seyahat kısıtlaması önerildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İÇİN YENİ KARAR GELEBİLİR?

Hafta sonları belirli saatler arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının hafta sonu tam gün yapılması ve hafta için bazı günlerde de uygulanması bekleniyor.

ALINMASI BEKLENEN YENİ TEDBİR KARARLARI NELER?

- İki haftadır hafta sonları saat 20.00’den sabah saat 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.

- Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağına hafta içi günler de dahil edilebilir.

- Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

- Havaların soğumasına paralel olarak yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması da planlanıyor.

- Yine salgının seyrine bağlı olarak kalabalık oluşmasının önlenmesi amacıyla bazı mekanlara sınırlama getirilebileceği de belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • hjhggh 3 yıl önce Şikayet Et
    yozgat yok yasaklar icinde yozgat boyleyse diger sehirleri dusunemiyom burda her uc kisiden biri korona
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu