Marketlerin çalışma saatleri! Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte marketlerin çalışma saatleri de gündem oldu. Market, bakkal, kasap, manav ve kuruyemişçilerin açılış ve kapanış saatleri değişti. Peki, marketler kaçta açılıyor, kapanıyor?

Marketlerin çalışma saatleri! Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?
Marketlerin çalışma saatleri! Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?
GİRİŞ 22.12.2020 09:03 GÜNCELLEME 22.12.2020 09:03

İçişleri Bakanlığı koronavirüs genelgesine göre uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamı süresince market çalışma saatlerinde değişiklik meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden tırmanışa geçen koronavirüs salgınının ülkemizde de etkisini gösterdiğini vurgulayarak, sokağa çıkma yasağının genişletildiğini açıkladı. Erdoğan, "Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır." dedi. İşte marketlerin çalışma saatleri…

 

MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, marketlerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Marketler hafta içi 10.00 - 20.00 saatleri arasında açık olacak.

 

CUMARTESİ - PAZAR GÜNLERİ MARKETLER AÇIK MI? 

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 10.00 - 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!