'Din subaylığı' Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti

27 Mayıs darbesinin ardından fiilen, 1967’de ise hukuken kaldırılan “Din Subaylığı” birimi TSK bünyesinde yeniden ihdas ediliyor. 27 Mayıs darbesinin ardından fiilen, 1967’de ise hukuken kaldırılan “Din Subaylığı” birimi TSK bünyesinde yeniden ihdas ediliyor. Cumhuriyet gazetesi, peygamber ocağı olarak anılan ordudaki bu adımı 'gericilik' olarak paylaştı.

'Din subaylığı' Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti
'Din subaylığı' Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti
GİRİŞ 04.12.2020 17:45 GÜNCELLEME 04.12.2020 17:53
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

27 Mayıs darbesinin ardından fiilen, 1967’de ise hukuken kaldırılan “Din Subaylığı” birimi TSK bünyesinde yeniden ihdas ediliyor. 27 Mayıs darbesinin ardından fiilen, 1967’de ise hukuken kaldırılan “Din Subaylığı” birimi TSK bünyesinde yeniden ihdas ediliyor. 

 

'Peygamber ocağı' olarak anılan orduda din subaylığı olmasından yine aynı kesim rahatsız oldu. Cumhuriyet ve Birgün gazetesi haberi 'gericilik' olarak duyurdu. Birgün'ün haberinde, bundan sonraki süreçte ordunun daha da siyasallaşacağı iddia edildi. Ayrıca, din subaylığı ile amacın din hizmeti değil din istismarı olduğu öne sürüldü. Ancak 'din istismarı' iddiasını destekleyen herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

 

BATI'DAKİ ÖRNEKLERİ CUMHURİYET'İ RAHATSIZ EDECEK!

Her fırsatta Batı'yı Türkiye'ye örnek gösteren Cumhuriyet ve Birgün gazetesinin gözünden kaçan gerçeği, Star gazetesi yazarı Faruk Önalan sosyal medya hesabından paylaştı. Önalan; İngiltere, ABD, Almanya ve Fransa'nın da askeri papazları olduğu gerçeğini hatırlatarak Cumhuriyet gazetesinin 'gerici' paylaşımına tepki gösterdi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 155
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin artik ic huzura ihtiyaci var. Emperyalist ülkelerle ugras, terörle mücadele et, muhalefet zaten baska kafada hainlik etmekte birbirleriyle yarisir, birde gavur medya. Kesinlikle ülkemizde yalana yanlisa, iftiraya, itibar katliamina ve algiya bas vuranlar en agir sekilde cezalanmasi gerekir.
    Cevapla
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam'a gelince gericilik demi? Siz var ya bir numaralı İslâm düşmanlarısınız. Sizin derdiniz İslâm ile müslüman ile başka bir şey ile değil
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekette CHP nin karanlık zihniyeti batmazsa bu memlekete huzur gelmex
    Cevapla
  • CEMŞİT 3 yıl önce Şikayet Et
    İKTİDARIN UYGULAMALARININ DOĞRULUĞUNU BU "İLERİCİ OLDUĞUNU ZANNEDEN ZAVALLI CAHİL GERİCİ MEDYA"NIN TAVRIYLA TERS ORANTILI TEST EDİNİZ...DOĞRUYU KESİN BULURSUNUZ...
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    okadar ilericisinizki uçak fabrikalarını kapattirıp abd den uçak aldınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...