Tepkilere neden olmuştu! İBB'den açıklama geldi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tepkilere neden olan Sultan Abdülhamid’in kabrinin önündeki tramvay raylarına titreşimi önleyen ışıklı sistemin kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.

Tepkilere neden olmuştu! İBB'den açıklama geldi...
Tepkilere neden olmuştu! İBB'den açıklama geldi...
GİRİŞ 04.12.2020 12:24 GÜNCELLEME 04.12.2020 12:26
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Sultan Abdülhamid’in kabrinin önündeki tramvay raylarına titreşimi önleyen ışıklı sistemin İBB tarafından kaldırılması vatandaşın ve esnafın tepkisine neden olmuştu. İBB'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Titreşim önleyici katmanla bir bağlantısı bulunmayan led sistemi ise, bazı noktalarda meydana gelen arızaların giderilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bakıma alınmıştır" denildi

İBB'den yapılan açıklama şu şekilde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 1992 yılında hizmete açılan T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nın Çemberlitaş bölgesinde, (Divanyolu Caddesi üzerinde Türbedar Sokak ile Bab-ı Ali Caddesi arasında kalan 75 metrelik bölüm) Sultan II. Abdülhamid Han’ın türbesinin yer alması nedeniyle, 2018 yılında tramvayların bölgeden geçerken çıkardığı gürültüyü azaltmak amacıyla rayların altına kauçuk malzeme döşenmiştir.

Yine aynı dönemde bölgeden geçen yayaları uyarmak ve korna çalınmasının önüne geçmek amacıyla zemine gömülü kırmızı renkli power led üniteleri yerleştirilmiştir.
İBB iştiraki İSBAK tarafından yapılan led uygulaması, trafik sinyalizasyonu mantığında çalışmaktadır. Bölgeye tren yaklaştığında karayolu trafik sinyalindeki gibi bir anten vasıtasıyla sistem algılanmakta ve led lamba araç geçişi tamamlanana kadar yanmaktadır.

İBB yönetiminden tepki çeken karar!

Karayolu sinyalizasyonundan farklı olarak bu sistem sadece farkındalık oluşturmak amacıyla kullanılmakta olup, trafiğin durması ya da geçmesi için uyarı niteliği taşımamaktadır.

BAKIMA ALINDI

Rayların altında bulunan titreşim ve gürültü önleyici katmanın devre dışı bırakılması asla söz konusu değildir. Bu kapatılıp açılabilen bir sistem olmadığından zaten mümkün de değildir.

Titreşim önleyici katmanla bir bağlantısı bulunmayan led sistemi ise, bazı noktalarda meydana gelen arızaların giderilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bakıma alınmıştır.Yedek parça beklenmesi sebebiyle led ışıklar birkaç hafta devre dışı kalmıştır.Sistem, çalışmanın tamamlanmasıyla 1 Aralık 2020 Salı günü tekrar devreye alınmıştır ve halihazırda sorunsuz çalışmaktadır.

YORUMLAR 20
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    eko istifa etmesi için baskı uygulanmalı halk tarafından.
    Cevapla
  • mustafa ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Led sökmekle titreşimin ne alakası var. Muhalefeti biraz mantıklı yapın
    Cevapla
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaynakları bilime peşkeş çekeceğini söyleyen ekofelaket önce e5de ses gürültüsünü azaltan bitkileri kaldırttı şimdi de bu haltı etmiş. Allah bildiği gibi yapsın cahil ekoyu. Metrobüs duraklarında bekleyenler de ses gürültüsünden ekoyu ansın dursun. Herkesi kendisi gibi rüşvetçi rantçı ihale sahtekarcısı sanıyor. Zannediyorki ak partili bir iş adamına rant sağlamak için yapılan işler. İşin aslını anlayına kendi adamlarına 10 misli ihale edecek bir süre sonra farkı cebine partisine İBB seçiminde ortaklık yaptığı örgütlere aktaracak. Eko işte fazla lafa gerek yok.
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    he yavrum he. artık elin arkanda açılışına gelirsin 3 sene sonra
    Cevapla
  • Mehmet Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yedek parçayı bahane edenler bu kritik süreçte Belediyenin Otobüs ve metrolarını parka çekip az araç sevkedip Koronavirüsün artmasına yol açıyorlar siz kimi kandırıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz