Türkiye'den Yunanistan'a net mesaj

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Yunanistan Türkiye ile ikili meselelerini başkalarından medet umarak değil, ancak Türkiye ile masaya oturarak, iş birliği ve diyalog ile çözebilir' dedi.

Türkiye'den Yunanistan'a net mesaj
Türkiye'den Yunanistan'a net mesaj
GİRİŞ 06.12.2020 19:18 GÜNCELLEME 06.12.2020 19:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sözcü Aksoy,  Yunan basınında Türkiye'nin AB Zirvesi öncesinde Ege ve Akdeniz’deki askeri faaliyetlerini artırdığına dair çıkan haberlere ilişkin yöneltilen soruya cevap verdi. Bu konuda çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Aksine Yunanistan 20 Ekim 2020 tarihinden itibaren yayınladığı '11 NAVTEX' ve '12 NOTAM' ile Ege ve Doğu Akdeniz’de 24 askeri faaliyet yapacağını duyurarak bölgede kışkırtıcı ve gerginliği artırıcı askeri faaliyetlerine devam etmektedir. Yunanistan askeri konularda da diyalog kanallarını kapalı tutmakta, NATO Genel Sekreteri’nin ayrıştırma inisiyatifinin ilerletilmesini önlemektedir. Nitekim, Yunanistan 9 Ekim 2020 tarihinden bu yana NATO Askeri Makamlarınca tertiplenmesi planlanan toplantılara da katılmamaktadır. Yunanistan Türkiye ile ikili meselelerini başkalarından medet umarak değil, ancak Türkiye ile masaya oturarak, iş birliği ve diyalog ile çözebilir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Nokta 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri gömdüğün gibi tüm Yunan’ı gömeceksinki bir daha hadsizlik yapamasın şerefi olmayan yunan tükürsek boğulacaksın Yunan erkeksen gel Yozgat sana yeter
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlilarin sonu ermenilerininkinden enaz yüzmislisi olur maksimal birhaftaya klamaz topkamini Allahin izniyle aliriz bu sefer hepsini denize
    Cevapla
  • karadüzü 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan almanya ve fransayı arkasına aldığını zannediyor!!! Geriyor; nereye kadar!!!? Çelik halatın da bir dayanma gücü var. Eyyy Yunan!!! İstersen fazla germe, Selçuklular'da Tuğrul, Çağrı, Alparslan, Melikşah'ları. Türkiye Selçukluların'da Kılıç Arslanları, Alaaddin Keykubatları, Osmanlı'da; Ertuğrul, Osman, Orhan Gazileri, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman'ları, Osmanlının son dönemlerinde Ulu Hakan Abdülhamıt Han'ı, Türkiye Cumhuriyeti döneminde Mustafa Kemal'i UNUTMA!!!
    Cevapla
  • sdf 3 yıl önce Şikayet Et
    İkinci ermenistan olmak istiyorlar.
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan’ın en büyük özelliğidir zaten sürekli ondan ona gezmek
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    kemal le oturarlım masaya neden olsa onların temsilci tacizci chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!