Ak Partili Özlem Zengin'in sözleri çarptırıldı! Özür dilediler...

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özlem Zengin'in, kadın haklarıyla ilgili sarf ettiği sözlerin çarptırılması sonucu bazı basın yayın organları tarafından linç edilmesi tepki çekti. Özlem Zengin'in, Türkiye’de seçme ve seçilme hakkının gerçek manada hayata geçirilmesinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sayesindedir sözlerinin çarptırıldığı görüldü.

GİRİŞ 06.12.2020 21:02 GÜNCELLEME 07.12.2020 10:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sosyal medya platformu Instagram üzerinden, Dünya Kadın Hakları Günü’ne özel gerçekleştirdiği canlı yayınının konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin oldu.

 

 

"80 YIL GASP ETTİĞİNİZ"

Seçme seçilme hakkı ile ilgili açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin, "Kadın meselesi bizim için bir hikâyedir. AK Parti kadın meselesini yaşayan bir partidir. Kadınlar içinde bugüne kadar gelmiş geçmiş iddialı bir şekilde söylüyorum. Hangi mesele ile bir aradayız? 5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

 

 

ÖNCE ÇARPTIRDILAR, SONRA ÖZÜR DİLEDİLER

Özlem Zengin'in bu açıklamalarından sonra bazı basın yayın organları Zengin'in ifadelerini çarptırarak hedef göstermeye çalıştılar. Özlem Zengin'in ifadelerini bağlamından çıkartarak servis eden yayın organları tepki çekti.

T24 adlı site yapmış olduğu çarpıtmayı kabul ederek, 'Haberin, açıklamadaki bağlamından koparılarak sunulduğu eleştirisi doğrudur. Haber, yeniden düzenlenmiştir; düzeltir özür dileriz' ifadelerini kullanması haberin bağlamından çıkartılarak servis edildiğini kanıtladı.

'GERÇEĞİ ÇARPITMA BEYHUDEDİR BEYHUDE'

Özlem Zengin son yaptığı açıklamada; Bu milletin yaşadığı hayattan kopuk olanlar, olanı biteni kendi etraflarında dönen olaylardan ibaret zannedenler bunun farkında olmayabilir. Meselelere kendilerinin bakış açısı dışında farklı veçheden bakanlara tahammülsüzlük, gerçeği çarpıtma beyhudedir beyhude!' ifadelerini kullanarak haberin çarptırılarak servis edildiği yayın organlarına tepki gösterdi.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Zor iş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın partiye çok zarar verdi.
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    diyorki bizden önce kadın adı yoktu çalışan kadınların yüzde yetmişini biz yerleştirdik şimdi bu iyimi kötümü kadın ailenin dışına çıkması kime yaradı bunun tercümesi biz ailenin yüzde yetmişini dinamitledik
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    8 Şubat 1935 İlk kez 17 kadın milletvekili meclise girdi. haberin olsun bide hukuk mezunu
    Cevapla
  • Number1watantaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların derdi başörtüsü kardeşim. Başörtülü bir kadının meclise girişini seçme ve seçilme hakkı olarak kabul ediyor zavallım...
    Cevapla
  • murat k 3 yıl önce Şikayet Et
    sen önce konuşmayı dinle. sarhoş kafayla yorum yapma. ilk defa kadın .. tarihtemi girdi diyor. yoksa tam manasıyla ....... başlayıp bitiriyor.
    Cevapla
  • Zeki ÖZCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah başörtüsünü değil, tesettür farz kılmıştır.
    Cevapla
  • Ali Fakir 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme de RAHATÇA girecekler, o gafiller. Erkeğin erkek, müslimin Müslüman olmadığı, hakiki İslam aLimini yok edildiği ülkede ne bekliyeceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...