Tedbirler sonuç verdi: Vakalarda büyük düşüş

Son dakika haberi: İzmir'de tedbirler sonuç verdi Kovid-19 vaka sayılarında yüzde 25 civarında azalma oldu. Lüleburgaz'a bağlı Sakızköy de tedbirlere uyulmasının ardından HES uygulamasında yeşil renge döndü.

GİRİŞ 09.12.2020 12:20 GÜNCELLEME 09.12.2020 12:57
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının 30 Ekim'de yaşanan deprem ile yükselişe geçtiğini ancak son bir haftada alınan tedbirlerle yeni vaka sayılarında yüzde 25 civarında azalma gözlendiğini bildirdi.

 

 

Kendisine de Kovid-19 teşhisi konan, evinde gördüğü tedavi ile 1 Aralık'ta sağlığına kavuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kovid-19 ile mücadele konusunda yaptığı açıklamada, İzmir'in pandeminin başladığı mart ayında vaka sayılarında ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Bu dönemde alınan önlemlerin sonuç verdiğini ve depremin yaşandığı 30 Ekim'e kadar vaka sayılarının kent genelinde kontrol altına alındığını aktaran Köşger, şöyle devam etti:

 

"İzmir'de depremden sonra tahmin ettiğimiz gibi vaka sayılarında bir patlama yaşandı. Vatandaşlarımız depremden önce riayet ettiği maske, mesafe ve hijyen kurallarına depremden sonra o şok ile riayet edemedi. Testi pozitif olanlar ve izolasyonda olması gereken kişiler, depremin etkisiyle sokağa çıktı. Bunun etkisiyle, kentte vaka sayıları da rakamlar aritmetik olarak 5'e katladı.

Bu kötü bir şey ama bu bize kurallara riayet ettiğimiz taktirde, bunun bulaşma hızının düştüğünü gösterdi. Belli bir süre sağlıkçıların deyimiyle plato yaptı. Vatandaşların alınan önlemleri riayet etmesiyle şu an inişe geçti. Son haftada vaka sayılarında yüzde 25 civarında azalma oldu. Bunun geçici mi yoksa kalıcı bir düşüş mü olduğunu perşembe gününe kadar gözlemleyeceğiz. Tabii bu rakamların azalmasında sokağa çıkma kısıtlaması ve alınan tedbirler de etkili oldu. Ben bu konuda bize destek olan tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum."

SAKIZKÖY YEŞİLE DÖNDÜ

Koronavirüs vakalarının artması üzerine 21 gün karantinaya alınan Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Sakızköy'ün Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki kırmızı rengi, yeşile döndü.

Koronavirüs vakaları artan Lüleburgaz'ın 650 haneli Sakızköy köyü, 17 Kasım günü 14 gün süreyle karantina altına alındı. Jandarma ekipleri, girişinde önlem aldığı köye giriş-çıkışa izin vermedi. 14 günün sonunda İl Hıfzıssıhha Kurulu, karantina süresini 1 hafta uzattı.

Köyde uygulanan 21 günlük karantina sonuç verdi. Köyün HES uygulamasında kırmızı olan rengi yeşile döndü. Yetkililer, köyde koronavirüs vakası kalmadığını belirterek, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları yönünde uyardı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 51
  • özTÜRK Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere kovid çıktıktan 2 ay sonra vaka sayıları paylaşmadı bile ve üstelik 67 milyon nüfusla bu süreci en ağır atlatan Avrupa ülkelerinin başında. Fakat İngiltere'de muhalif hain ruhlu bir İrlandalı ne siyasi parti ne medya ne de bir İngiliz görürsünüz. Canım Vatanım, güzel ülkem, mazlumların duası Aziz milletim senin ne düşmanın bitti ne de içindeki HAİNlerin... şu yorum yapanlar biraz el insaf!
    Cevapla
  • Bilen 3 yıl önce Şikayet Et
    Algı operatörleri o kadar ipin ucunu kaçırdı ki saçmalama safhasına geçtiler,dün en kritik 6 ilin içinde olan İzmir'de bugün büyük düşüş,yok sonuçvermişmiş,bari yaşamınızı unutmayın
    Cevapla
  • özTÜRK Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülke kötüye gidince zil takıp göbek atıyorsunuz. Tamam senin dediğin gibi olsun, vaka sayımız günlük 1 milyon ve ölü sayımız da günlük 5 milyon!!! Sonuç??? Ulan başka bir Türkiye mi var??? Fakat birçok ruhta HAİNLİK var... Size rağmen HAK galip gelecek inşallah...
    Cevapla
  • ADNAN 3 yıl önce Şikayet Et
    grip yok nezle yok yaz hepsini korona !!!
    Cevapla
  • bahho 3 yıl önce Şikayet Et
    nufusu kaç oranın ? 100 kişiyse dogru söylüyorsunuz
    Cevapla
  • yalansınız 3 yıl önce Şikayet Et
    vallahi yalan billahi yalan ölümler çoğaldı çorumda günde 5 kişi ölüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!