Yeryüzü Doktorları'ndan yeni kampanya: Bir gün değil her gün iyilik

Yeryüzü Doktorları ihtiyaç sahipleri için hizmetlerin sürekli olmasının önemine değindiği “Bir Gün Değil, Her Gün İyilik Olsun” kampanyasını başlattı

Yeryüzü Doktorları'ndan yeni kampanya: Bir gün değil her gün iyilik
Yeryüzü Doktorları'ndan yeni kampanya: Bir gün değil her gün iyilik
GİRİŞ 09.12.2020 16:32 GÜNCELLEME 09.12.2020 16:32

Birleşmiş Milletler Küresel İnsani Yardım 2020 Raporuna göre, yaklaşık 168 milyon kişi acil insani yardıma muhtaç durumda. Kimileri açlıkla mücadele ediyor, kimileri hastalıklarına çare arıyor, kimileri de temiz suya erişebilmenin hayalini kuruyor. Yeryüzü Doktorları ihtiyaç sahibi insanlar için yürüttüğü sağlık yardımlarının, bağışçılarının düzenli desteği ile süreklilik kazanabileceğine dikkat çektiği “Bir Gün Değil, Her Gün İyilik Olsun” kampanyasını başlattı.

Bölgelerdeki ihtiyaçların belirlenmesiyle projelerini hayata geçiren Yeryüzü Doktorları, bu kapsamda temel sağlık hizmetlerine erişimin kısıtlı olduğu yerlerde, birinci basamak sağlık hizmeti, anne ve çocuk sağlığı hizmeti, beslenme sağlığı hizmeti verdiği klinikleri ile yardımlarını sürdürüyor. Açtığı klinikler ile sağlık problemlerini önlemek için faaliyetlerde bulunan Yeryüzü Doktorları, düzenli bağışların bu coğrafyalardaki hizmetlerin devamlılığı için en önemli destek olduğuna dikkat çekiyor. Yapılan her yardımın ihtiyaç sahipleri için yeterli beslenebilme, sağlıklı büyüme, temiz suya erişebilme anlamlarına geldiğine değinen dernek,  her ay düzenli bir bağış ile hayat mücadelelerinde onların yanında yer alınabileceğini hatırlatıyor.

Somali, Çad, Suriye, Afganistan, Filistin ve Yemen gibi 50’yi aşkın ülkede yıllardır sağlık hizmeti veren dernek, her ay yapılan düzenli bağışlar ile bölgelerdeki sağlık erişimine ulaşılabilirliği arttırıyor. Aynı zamanda uzman sağlık çalışanı kapasitesini geliştirmek için sağlık eğitimi programları düzenlerken, hastanelere cihaz ve ekipman desteği de vererek sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor.

Düzenli bağış ile sürekli hizmetin sağlanabileceğine değinen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Bugüne kadar 50’yi aşkın ülkede insani yardımlarımızı sağlık alanında odaklanarak sürdürdük. Yeryüzünün muhtelif coğrafyalarında ihtiyaç sahibi binlerce insana ulaşmanın, onların dertlerine hemhal olmanın güzel hissiyatları içerisinde her gün yeniden dünyaya iyilik ve sağlık katmanın derdindeyiz.

Bizler sadece ihtiyaç sahibi bölgelere giderek bir yardım bırakıp dönmek için değil; oralarda kalıcı klinikler açarak, eğitimler vererek, sağlık alanında ulaşılabilirliği artırarak çözümler getirme, sürekli hizmet sağlama gayesiyle çalışıyoruz. Bugüne kadar yeryüzünün acılarına umut olan bağışçılarımızın desteği ile yardımlarımızı ulaştırdık. Bu coğrafyalarda yürüttüğümüz faaliyetlerin bir gün değil her gün olması için gelin, az çok demeden düzenli bağışlarınızla onlara sürekli iyilik ve sağlık götürmemize vesile olun” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı