İçişleri'nden 81 ile genelge! Yeni karar duyuruldu...

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, sahil bantlarında olta balıkçılığı faaliyetinde bulunan kişiler arasında en az üç metre mesafe bırakılacak.

İçişleri'nden 81 ile genelge! Yeni karar duyuruldu...
İçişleri'nden 81 ile genelge! Yeni karar duyuruldu...
GİRİŞ 09.12.2020 18:54 GÜNCELLEME 24.12.2020 17:37
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Genelgeye göre, olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında, kişiler arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak. Bu doğrultuda gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi),ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak.

 

 

Belediyelerce, olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek.

EN AZ ÜÇ METRE MESAFE BIRAKILACAK

 

 

İçişleri Bakanlığı'ndan Valiliklere gönderilen “Olta Balıkçılığı” Genelgesinde, sahil bantlarında olta balıkçılığı faaliyetinde bulunan kişiler arasında en az üç metre mesafe bırakılması gerektiğinin altı çizildi.

Genelgede gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılması istenirken, belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek. Ayrıca alan sorumlusu zabıta personeli, kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmalarını sağlayacak.

BULAŞMA RİSKİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Genelgede son dönemde yeni tip koronavirüs salgınının yayılımında tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı belirtildi. Ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında görülen yükseliş nedeniyle yeni tedbir kararları alındığına vurgu yapılan genelgede, vatandaşlar tarafından amatör ve sportif amaçlı olarak gerçekleştirilen olta balıkçılığı faaliyetlerinin başta İstanbul olmak üzere sahil bantlarında fiziki mesafe kuralına aykırı şekilde kalabalıklara neden olduğu ve bu durumun da salgının bulaşma riskini artırdığına dikkat çekildi.

Genelgede, kontrollü sosyal hayat döneminde kişilerin kalabalıklar halinde bir araya gelmesine yol açan etkinliklerin mümkünse yapılmaması, yapılması durumunda ise fiziki mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilmesi esas olduğu belirtildi.

Bu çerçevede amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı faaliyetlerine yönelik olarak yeni kararlar alındığı ifade edildi.

Genelgede olta balıkçılığı ile ilgili alınan kararlar şu şekilde sıralandı:

GEREKLİ İŞARETLEMELER YAPILACAK

Olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az üç metre mesafe bırakılacak. Bu doğrultuda gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak.

ALAN SORUMLUSU BELİRLENECEK

Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiği olta balıkçılığı yapan vatandaşlara kolluk ve zabıta marifetiyle bildirilecek. Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek.

Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personelince; kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmaları sağlanacak. Bu alanlarda maskesiz bulunmasına ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu hususlarla ilgili uyarı ve ikazlarla bulunulacak. Uyarı ve ikazlara uymayan kişilere denetim ekipleri marifetiyle yaptırım uygulanacak.

Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılan sahil bantlarının denetim ekipleri marifetiyle düzenli şekilde denetlenecek.

AYKIRI DAVRANIŞLARA CEZA UYGULANACAK

Bu doğrultuda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacak. ,Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmayacak. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

YORUMLAR 26
  • okuyucu 3 yıl önce Şikayet Et
    de ne tim yoook... yasak EMRİ veriliyor ama denetleyen hiç kimse yok.
    Cevapla
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililer önlem almıyor özellikle ilçeler
    Cevapla
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok yerde kasıtlı önlemler alınmıyor amaç Ak partiyi kötülemek dikkatli olmak gerekiyor
    Cevapla
  • Öner 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka yahu
    Cevapla
  • kenan33 3 yıl önce Şikayet Et
    Mersin ilinde ;Covid -19 genelgesine istinaden saat 20.00 dan sonra istisnasiz kapanmasi gereken işyerleri ve saat 21:00 den sonra sokağa çikma yasaği ,maalesef Sy.Cumhurbaşkanimizin açikladiği şekilde uygulanmiyor.Uygulama sadece Tekel büfelere tebliğ edilip kapatiliyor.kapanmasi gereken diğer işletmelerin çoğu malesef açik.ve bu yüzden Mersin ili Risk sirasinda ilk 5 i oynuyor.Yasa herkes için geçerlidir.milletimizin geleceği ve devletimizin devami için İvedilikle ilgili birimlerin tedbirleri uygulamasi lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi