Hasdal'da askerlik yaparken kaybolmuştu! 19 yıl sonra cinayet itirafı geldi

İstanbul Hasdal Kışlası'nda 19 yıl önce görev yapan İsmet Işık isimli asker, birden ortadan kaybolmuştu. Yıllar sonra askerin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Hasdal'da askerlik yaparken kaybolmuştu! 19 yıl sonra cinayet itirafı geldi
Hasdal'da askerlik yaparken kaybolmuştu! 19 yıl sonra cinayet itirafı geldi
GİRİŞ 12.12.2020 20:32 GÜNCELLEME 12.12.2020 20:36
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Konyalı İsmet Işık (21),Kasım 2000'de askerliğini yapmak için İstanbul Hasdal Kışlası'na geldi. 24 Haziran 2001 günü kantinde çalışan genç, akşam üzeri arkadaşlarıyla çay içtikten sonra bir arkadaşının yanına gideceğini söyledi. Ancak ertesi gün kantini açmayınca kayıp olduğu anlaşıldı. Askeri yetkililer, Baba Durmuş Işık'ı arayıp oğlunun kantine ait 800 lirayı da alarak firar ettiği söyledi. Aradan günler geçti Işık bir türlü bulunamadı.

11 YIL SONRA GELEN İHBAR

Oğlunun hırsızlık yapıp firar ettiğine inanmayan babaya 2012 yılında arayan bir kişi şoke edici bilgiler verdi. Adının A.A. olduğunu belirten kişi, "İsmet Işık'ın Hasdal Kışlası'nda askerlik yaparken öldürülüp gömüldüğünü, olayı oğlu İ.A.'nın cinayeti işleyenlerin ağzından duyduğunu" belirtti. Bu ihbar sonrası polis soruşturma başlattı. A.A. bulunup oğlu İ.A.’nın ifadesi alındı.

"ÖLDÜRÜP GÖMDÜK" DEDİ

Savcılığın talimatı üzerine ifadesi alınan İ.A. "Orhan Doğan ile birlikteyken silahını çıkarıp İsmet Çakmak'ı vurdu. Sonra beni kimseye söylemeyeyim diye tehdit etti. Bana 10 yıl önce de, Hasdal Kışlası'ndaki kantinci eri kantin parası için Bekir Şahin’le ile öldürdüklerini anlattı. Askeri hayat kadınına götüreceğiz diye tel örgüden geçirip bot ipliği ile boğmuşlar. Sonra da cesedini gömmüşler.

AYNI BİRLİKTE ASKERLİK YAPMIŞ

Anlattıklarına göre o askerin adı ya İsa ya da İsmet'miş" dedi. Polis, İ.A.'nın ifadesi doğrultusunda Sivas'ta işlenen cinayeti araştırdı. Cinayetin faili olarak yakalanıp tutuklanan Orhan Doğan’ın 2001'de Hasdal'da maktul İsmet Işık ile aynı birlikte askerlik yaptığı ortaya çıktı. Suç ortağı Bekir Şahin’in de aynı dönemde Hasdal Kışlası'nda asker olduğu belirlendi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Elde edilen bu bilgilerin ardından 2 şüpheli hakkında 2014 yılında “Adam öldürmek “suçundan iddianame hazırlandı. 2 şüpheli cinayeti itiraf etmeyerek, suçlamaları kabul etmedi ve Hasdal bölgesinde yapılan tüm aramalara rağmen İsmet Işık'a ait cansız beden bulunamadı.

GEÇEN YIL MÜEBBET CEZA ALDILAR

Önce ‘firar’ olarak kayıplara geçen ancak cinayete kurban gittiği anlaşılan İsmet Işık cinayetiyle ilgili bir yıl önce bir gelişme yaşandı. Yargılanan Orhan Doğan ve Bekir Şahin, yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezalarına çarptırıldı. Yargıtay verilen bu cezayı onadı.

19 YIL SONRA İTİRAF GELDİ

Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan şüphelilerden birinden bir yıl sonra itiraf geldi. Cezaevinde tutuklu bulunan Orhan Doğan, İsmet Işık’ı parası için öldürdüklerini itiraf etti. Yetkililere cesedin atıldığı yeri de göstermek istediğini söyledi.

KIYAFETLERİ VE KEMİKLERİ BULUNDU

Sivas’ta cezaevinde bulunan Orhan Doğan savcılığın talimatı üzerine geniş güvenlik önlemi altından İstanbul’a getirildi. Hasdal Kışlası’nın bulunduğu bölgeye götürülen Doğan, ormanlık alanda gösterdiği yerde kazı yapıldı. Yapılan kazıda zanlının tarif ettiği, İsmet Işık’a ait mavi renkli eşofman, atlet, terlik ve bazı kemik parçaları bulundu. Bulunan kıyafetler zanlının anlattığı kıyafetlerle uyum sağlıyordu. İnsana ait olduğu belirtilen kemik parçaları ve kıyafetler incelenmek üzere Adlı Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 22
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu askerin içinde yapabilen her yerde her şeyi yapar. Bizde askerlik yaptık böyle birşey nasıl olur akıl alır gibi değil.
    Cevapla
  • adamın biri 3 yıl önce Şikayet Et
    bu arada idam işi ne oldu ?
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    idam artık farz
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetlinin tipinde kantinin parası alıp, gece firar edecek birine benziyor mu? 20 yıl önce soruşturmayı yürütenler hiç mi şüphelenmedi.
    Cevapla
  • yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle rahmetli ile aynı mahallede büyüdük.Ne ailesi nede kendisi 1 kuruşa bile tenezzül edecek birileri değildi. paraları alıp firar ettiği haberi gelince kimse inanmadı ama soruşturmada adam akıllı yapılmadı denilmişti.
    Cevapla
  • Batandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları şehir meydanında asmayan adalet adalet değil şakşuka'dır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...