Son dakika: Bakan Pakdemirli duyurdu: Güzel haberler geliyor

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulusi programında önemli değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan kuraklıkla ilgili konuşan Pakdemirli 'Önümüzdeki dönemde mevsim normallerine döneceğiz' diyerek yağmur müjdesini verdi. Çiğ süt fiyatları ve diğer çalışmalarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.12.2020 12:39 GÜNCELLEME 13.12.2020 14:43
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde yağışların önümüzdeki günlerde artacağını söyledi. 

 

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları:

KURAKLIK

Önümüzdeki 50 yıl çok dikkatli olmamız gerekiyor. Son 2 yıldır meteorolojik kuraklık var. Yağışlar normallere yüzde 50 geriden geliyor. Güzel haberler de geliyor. Önümüzdeki dönemde mevsim normallerine döneceğiz ve yağışlar başlayacak. Türkiye genelinde önemli bir su kesintisi olmayacak. Yeraltı barajları yapmayı da düşünüyoruz. 

En kötü senaryolarda bile önümüzdeki Ekim ayında 3-5 günlük bir sıkıntı görünüyor ama üstesinden geleceğiz. Cumhurbaşkanımızın da ifade etmesiyle birlikte su tasarrufuyla ilgili bir duyarlılık oluşturduk.

PANDEMİ SÜRECİ TARIM ÜRETİMİ

Türkiye'nin çok önemli tarım ve gıda kapasitesi var. Dünyada ilk 10 içerisindeyiz. Avrupa'da birinci sıradayız. Pandemi sürecinde tarım alanındaki paydaşlara üretim bazında kolaylıklar sağlayıp destek verdik. Kısıtlama dönemlerinde ise muaf tuttuk.

Belli başlı ürünlerde ihracat yasağı şuan için gündemde değil. Türkiye'nin depolarındaki stok vatandaşın ihtiyacını karşılayabiliyor mu önemli olan bu. Pandemi döneminde öncelik Türkiye'nin ihtiyacıdır. Tüm dünya bunu uyguluyor.

Türkiye ihracatının önemli bir bölümünü tarımdan sağlıyor. 18 küsür milyar dolar satışımız var. 13 milyar dolar ithalatımız var. Türkiye günden güne rekabetçiliği de artırıyor. GDO'lu ürünler olmadığı için de çok daha iyi pazarlıyor olmamız gerekiyor.

ÇİFTÇİLERİN BİR DERDİ VARSA BİZİM DE VAR

Siyasete çok alet edilen bir konu. Nasıl ordumuzu, polisimizi ağzımıza almıyorsak. Ormancımızı da ağzımıza almamamız gerekiyor. Bazen öyle yalanlar atılıyor ki ben bunun neresini düzelteyim diyorsunuz. Son derece eleştiriye açığız. Milletvekilleri arayarak iletişim halinde oluyoruz. Kendilerine anlatıyoruz neyin ne olduğunu. 

Çiftçilerin bir derdi varsa bizim de var. 

ÇİĞ SÜT MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ocak-Nisan 2021 için geçerli litresi 2,80 lira olan çiğ süt tavsiye fiyatına, Bakanlıkça litre başına 30 kuruş destek verileceğini bildirdi.

Bakan Pakdemirli, yaptığı açıklamada, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt tavsiye satış fiyatına verilecek desteği duyurdu.

Pakdemirli, "Ulusal Süt Konseyi 2021 Ocak - Nisan ayları için geçerli çiğ süt tavsiye satış fiyatını 2,80 lira/litre olarak açıklamıştır. Bakanlığımızca da aynı dönemde çiğ süt desteği 30 kuruş olarak uygulanacaktır. Böylece açıklanan bu çiğ süt tavsiye satış fiyatı ve 30 kuruş çiğ süt desteği ile paritenin 1,30’un üzerinde kalmasını sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, piyasalardaki karkas alım fiyatlarının üreticilerin büyükbaş hayvan üretim maliyetlerinin altında seyrettiğini belirten Pakdemirli, "Et ve Süt Kurumu, üreticilerin mağduriyetini gidermek için 14 Aralık 2020 Pazartesi günü itibarıyla karkas alım fiyatlarını artırdı. Buna göre, ithal menşeili karkas alım fiyatı 33 kg/liradan 35 kg/liraya; yerli menşeili karkas alım fiyatı 34 kg/TL’den 36 kg/TL’ye çıkarıldı." açıklamasında bulundu.

PERSONEL ALIMI 

Uzman eller projesiyle 100 bin liraya varan hibe sağlıyoruz. Kendi işlerini kurabilirler. Gençlerimiz özel sektörde deneyim elde etsinler. Daha sonra memur olmayı düşünebilirler. Bu sene de memur olarak ihtiyaç oldukça alımlarımız devam edecek. Bizleri takip etsinler ancak mutlaka kendi donanımlarını da geliştirsinler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Babasınıda çok severdim.çok asil bir aile.
    Cevapla
  • Semih 3 yıl önce Şikayet Et
    Belediye yasalarını değiştirin. Belediyeleri holdingler yönetsin. Yerli şirketler yönetmesi için yasalar ve kriterler düzenleyin. Atatürk Atatürk diyecem 25 sene İzmiri yönetecem bir çivi çakmayacam. Bakalım Atatürk kelimesini iki yüzlü olarak ağzına alıyorlar mı? Özel şirketler ve ceoları seçimden önce yapacaklar listesi sunulsun vatandaşa vatandaş ona göre seçim yapsın. Taahhütü yerine getirmediği zaman devlet tazminatıyla birlikte alsın geri. Hamama giren terlesin. Bunu ciddi ciddi düşünün tasarlayın. Ne ideoloji kalır ne kürtlerin sırtından geçinenler kalır nede kılıflılar kalır.
    Cevapla
  • Bir Bilen 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ve yerinde uygulanırsa çok iyi olacsk bir fikir öneri.Yeniliklere ihtiyaç.her daim var.Telekkür
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanım .ormanlara ...tohum ...serperek .fidan yetistirmek icin .fidan tohumları nı killi vsvs toprak ve su tutan .malzeme ile karıştırıp tohum etrafinda bir katman olusturarak harmanlayıp tohumun topak katmanı ile birlikte ayristıran eleklerle tane halinde kalması ve tohumun toprakta uzun zaman kalıp filizlenip .yagmurlu havalarda çillenmesi ni saglamak ve helikopterden .tum çıplak alanlara kasım ve aralık aylarinda serpilerek ekilmesi cok isabetli .olur .
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Desteklemelerde düşüş var sayın bakanım hububat desdekleri ton başına 230 söylendi sonradan 100 TL düşürülmüş mazot gübre nasıl oldu tohumluk buğday pahalı ekimde düşüş var
    Cevapla
  • Talat özbek 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bide TiGEM den destek olarak verdiğiniz koyunları malasef Ziraat Bankası nın faiz ağına teslim edilen çiftçilerin sorsanız durumunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi