Korona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır? 2020 Covid-19 aşı başvuru ekranı ve yan etkileri

Korona virüs aşı başvurusu ekranı sağlık bakanlığı tarafından hem online hem de telefon aracılığı ile alınıyor. 12 şehir şehirde 12 bin 250 vatandaş üzerinde uygulanan aşı uygulamasına gönüllü olabilmek için ise belirlenen şartları taşımanız ve başvuruda bulunmanız gerekiyor. İşte Korona virüs aşı başvuru ekranı ve aşının yan etkileri...

Korona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır? 2020 Covid-19 aşı başvuru ekranı ve yan etkileri
Korona virüs aşı başvurusu nasıl yapılır? 2020 Covid-19 aşı başvuru ekranı ve yan etkileri
GİRİŞ 16.12.2020 09:23 GÜNCELLEME 16.12.2020 09:24

Korona virüs aşına başvurunun nasıl yapıldığı nasıl yapılır? Sağlık bakanlığı Çin tarafından üretilen Coronavac aşısı için gönüllü başvuru ekranını kullanıma açtı. 3. Faz çalışmalarının ülkemizde devam ettiği dönemde aşılama sürecine vatandaşlar da katılabiliyor. Bu güne kadar 12 şehir şehirde 12 bin 250 vatandaşımız üzerinde denen aşıya 18-59 yaş arası gönüllü vatandaşlar da katılabiliyor. Peki Korona Virüs aşı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

 

 

KORONA VİRÜS AŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Korona virüs aşısına 'https://covid19asi.calismasi.info' adresinden veya 0850 811 18 80 telefon numarasını arayarak gönüllü olarak başvuruda bulunulabiliyor. Lakin başvuruda bulunabilmek için daha öncesinde Covid-19 geçirmemiş olmanız ve 18-59 yaş arasında olmanız gerekiyor.

 

 

KORONAVİRÜS AŞI BAŞVURU EKRANI!

KORONAVİRÜS AŞISI YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Tüm araştırmalarda bir parça risk bulunur ve bu riskler arasında hastalanmanıza veya kendinizi rahatsız hissetmenize neden olacak ya da size zarar verecek unsurlar bulunabilir. Çalışmanın önceki aşamalarından elde edilen bulgulara göre, çalışma kapsamında size uygulanacak aşı, ateş ve ishale, nadiren de kusma, yeme bozuklukları, bulantı, kas ağrısı, baş ağrısı, yorgunluğa neden olabilir.

Aşı uygulanan bölgede ise ağrıya, nadiren de kızarıklığa, şişliğe ve kaşıntıya neden olabilir. Tüm bu olası riskler için aşı uygulandıktan sonra 30 dakika boyunca gözlem odasında çalışma ekibi tarafından izlenebilmeniz için beklemeniz istenecektir.

Laboratuvar testleri için kanın alındığı bölgede ağrı veya morarma ve enfeksiyon riski vardır. Ayrıca kan alınmasına tepki olarak ortaya çıkabilen küçük bir baygınlık riski de vardır. Çalışmaya katılırken çalışma ürünü ile ilişkili olan olumsuz etkiler de yaşayabilirsiniz. Çalışmanın tüm katılımcıları, tüm olumsuz etkiler bakımından dikkatli bir şekilde izlenecektir. Çalışmaya dahil edilecek olan gönüllülerin, çalışma merkezlerinin COVID-19 kliniklerine girmelerine izin verilmeyecek, çalışma gönüllüleri için bu merkezlerde ayrı bölümler oluşturulacaktır. Bu sayede COVID-19 hastaları ile bu çalışmanın katılımcılarının hiçbir şekilde aynı yerde olmamaları sağlanacaktır.

Çalışma ekibi, olumsuz etkileri azaltmaya yardımcı olması için size ilaçlar verebilir. Bu etkiler hafif veya ciddi olabilir. Bu çalışmaya katılımınızdan dolayı oluşabilecek olumsuz etkilerin masraflarını/maliyetini karşılamanız istenmeyecektir. Çalışma tedavisinin sebep olduğu herhangi bir zarara uğramanız durumunda, size hiçbir maliyeti olmayan uygun bakımı ve yardımı alacaksınız.

KORONA VİRÜS AŞI MERKEZLERİ

 

  1. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Ankara)

  2. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları (İstanbul)

  3. T.C. Sağlık Bakanlığı Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Kayseri)

  4. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Ankara)             

  5. T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları (Ankara)

  6. T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği (Ankara)

  7. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Bursa)

  8. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (İstanbul)

  9. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı (Antalya)

  10. Acıbadem Atakent Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji (İstanbul)

  11. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Kocaeli)

  12. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı (İzmir)

  13. T.C. Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları (İzmir)

  14. T.C. Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Kliniği (İzmir)

  15. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi (İstanbul)

  16. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü - Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (İstanbul)

  17. Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı (Malatya)

  18. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı (Adana)

  19. İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı (İstanbul)

  20. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği (İstanbul)

  21. T.C Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Ankara)

  22. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Diyarbakır)

  23. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Gaziantep)

  24. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (Trabzon)

  25. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi (İstanbul)

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması