Batı ülkeleri Çin aşısını neden tercih etmedi? Bilim Kurulu üyesi açıkladı!

Bilim Kurulu Üyesi ve Sinovac Türkiye Aşı Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Serhat Ünal, Çin aşısının neden batı ülkeleri tarafından tercih edilmediğini anlattı. Aşının güvenli olduğunu belirten Ünal, siyasi faktörler nedeniyle batı ülkelerinin Çin aşısını tercih etmediklerini söyledi.

Batı ülkeleri Çin aşısını neden tercih etmedi? Bilim Kurulu üyesi açıkladı!
Batı ülkeleri Çin aşısını neden tercih etmedi? Bilim Kurulu üyesi açıkladı!
GİRİŞ 16.12.2020 01:06 GÜNCELLEME 16.12.2020 01:06
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Haber Global'da Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce konuştum programına konuk olan Sinovac Türkiye Aşı Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Serhat Ünal, batılı ülkelerin neden Sinovac aşısını tercih etmediğinden, koronavirüse karşı yürütülen ilaç çalışmalarına kadar bir çok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

 

 

Türkiye'de tartışma konusu olan Çin aşısının güvenilirliğiyle ilgili soruya yanıt veren Prof. Dr. Serhat Ünal, "Sağlıkta 2. kalite diye bir kavram yoktur. Sinovac 15-20 yıldır aşıyla uğraşan bir firma. Yıllardır dünyaya aşı yapıp satan bir firma. Daha önceki malzemeleri güvenerek kullanılmış. Herkes bu aşının iyiliği kötülüğünü düşünüyor da sağlık ekibimiz düşünmüyor olur mu? Ben bir huzursuzluk görmüyorum. Bir miktar da haksızlık yapıldığını düşünüyorum ucuzluk kavramıyla birleştirilerek." ifadelerini kullandı.

 

 

"MUTASYON HER GÜN OLUR"

"İngiltere'de virüsün mutasyon geçirdiği doğru mu?" sorusuna da yanıt veren Ünal, "Mutasyon her gün olur. Bu hataları kontrol eden bir sistem vardır. Virüsün hatası onun fonksiyonlarına ne derece etkili ona bakmak lazım. Mutasyon sonucu daha çok bulaşır hale geldi mi? Ona bakmak gerekiyor. Daha önce de mutasyonlar oldu. İngiltere'de bir mutasyon var ama fonksiyonel bir yansıması olup olmadığı henüz tespit edilmedi." dedi.

"BATI ÜLKELERİ SİYASİ NEDENLERDEN DOLAYI ÇİN AŞISINI TERCİH ETMEDİ"

Batılı ülkelerin Sinovac aşısını tercih etmelerinin nedeninin siyasi olduğunu söyleyen Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bence siyasi faktörler devreye giriyor. Altyapısı müsait ülkelere yönelmek durumunda kaldılar. Bunu söylemeye yetkili değilim ama Çin, Sinovac aşısını alan 3 ülkeden Brezilya, Türkiye, Endonezya'dan başka ülkeler var.''

"İLAÇ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Aşı gibi ilaçta da çalışmalar devam ediyor. İlaçtan da beklentimiz var. Türkiye'nin de katıldığı değişik Faz-3 çalışmalar devam ediyor.

YORUMLAR 43
  • Hahaha 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin aşısını çinde tercih etmedi, biontech aşısı için 100 milyon doz anlaşmışlar
    Cevapla
  • Demirkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru değil..
    Cevapla
  • FADİME ERYILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN SEVGİLİ DEĞERLİ CUMHURBAŞKANIM BEN İSTANBUL CEVİZLİ SEMTİNDE İKAMET ETMEKTEYİM ASLEN RİZELİYİM SSK 2000' SENESİ SONRASI EMEKLİSİYİM İNTİBAK YASASI ÇIKMASINI CANI-BİR-GÖNÜLDEN RİCA EDİYORUM 1500 TL MAAŞ ALIYORUM HAYATIMI İDAME EDEMİYORUM YETMİYOR MÜMKÜNSE 2100' TL MAAŞ BİZEDE VERİLSİN İSTİYORUZ Teşekkürler Devletimize Güveniyoruz Saygılarımızla sonsuz teşekkürler
    Cevapla
  • Yener dağ 3 yıl önce Şikayet Et
    En düşük emekli aylığı asgari ücret olsun
    Cevapla
  • GAMZE ÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi haklısınız ablacığım Devlet Büyüklerimizden Ricamız inşallah KABÜL olunur
    Cevapla
  • Ado 3 yıl önce Şikayet Et
    Çine güvenilmez diyenlere bakınız cebinizde kullandiginiz cep telefonları samsung başta olmak üzere orjin made in chane üretiyor amerikadaki bütün yatırımcılar iş adamları hepsinin çinde oldugundan bir habersiniz çin suanda dünyanin en iyi ekonomisine sahip ve her alanda basari sagladilar aşıda oldugu gibi siz hiç wuhana gittinizmi yok çinde resim cekmek facebook kullanmak yasak sosyal medya kullanimi yasak siz isterseniz bir wuhan sehrinin videolarini izleyin isterseniz çinin dünyadan 100 sene teknoloji olarak tüm dünya ülkelerinden ilerde oldugunu görceksiniz
    Cevapla
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Ilkönce Komunist çin önce medeniyeti insan hakları ve hayvan hakları ne olduğu ögrensin ve bunları saygı göstersin. Milyonlarca insanı toplama kampında tutmak ve zulüm etmek ne demek! Burada birde belirtmek isterim ki zavalı mazlum çin halkıyla hiç sorunumuz yoktur! Kimse basın özgürlüğü olmayan anti demokratik komunist totaliter rejim ve sistemi övmesin.
    Cevapla
  • CCC 3 yıl önce Şikayet Et
    İsteyen Avrupa dan alsın aşısını arkadaşlar buna engel yok.Kendi devletine, doktoruna güvenmeyeler istediği yerden alabilir birde Çin'de 1.5 milyar insan yaşıyor dışarıdan alması gayet doğal ne kadar meraklısınız ki Kendi devletinizi itibarsızlaştırma çabası içinde siniz.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle kulaktan duyma laflarla herkes saglıkçı başımıza çinde bir tane vaka yok neden bu aşı zaten hazırdı tüm halkını aşıladı çin sizde burada hala yok şöyle yok böyle bırakında herkes işini yapsın aşı vurulmak istemeyen istegi aşıyı vurulabilir
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygun olan olsun , İlim Çin'de ise git al böyle bir medeniyet ve inancın urunuyuz, Allah'a emanet olun zaferin müjdecisi zaferiniz mübarek olsun amin
    Cevapla
  • Espiri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya Birader kusura bakmada az kalsa bu dinsiz atesitler çinli komunistleri hacı hoca alim ve irfan sahibi mi ilan edeceksin nedir bu komunist çin güzelemeleri ve sevdası!
    Cevapla
  • Kara Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Koç çine git geç kaldın toplama kampında belki biraz ilim toplarsın hazır kovuş ve yatakla seni bekliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!