İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemi | HES kodu zorunluluğu ne zaman yürürlüğe girecek?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbulkart’lar HES kodu olmadan kullanılamayacak. 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak olan uygulama ile, pozitif çıkan hastaların kaçak yollardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarının önüne geçilecek. Peki İstanbulkart'a HES kodu yüklemesi nasıl yapılır?

İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemi | HES kodu zorunluluğu ne zaman yürürlüğe girecek?
İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemi | HES kodu zorunluluğu ne zaman yürürlüğe girecek?
GİRİŞ 22.12.2020 09:03 GÜNCELLEME 22.12.2020 09:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, toplu taşıma araçlarına artık HES kodu olmadan binilmeyecek. Uygulamaya 15 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olan İBB, koronavirüs salgınının kontrolünü sağlayacak. Belirtilen tarihe kadar İstanbulkart’ına HES kodunu tanımlamayanlar kartlarını kullanamayacak. Uygulama Türkiye'nin tüm illerini kapsayacak. Peki İstanbulkart’a HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

 

HES KODU NASIL ALINIR?

İstanbulkart HES Kodu eşleştirmesi için için öncelikle kişinin HES Kodu'na sahip olması gerekecek. HES kodu almak için Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

 

E-devlet üzerinden HES Kodu Alma

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

SMS ile HES Kodu Alma

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMA İŞLEMİ 

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığınız HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz. Ya da aşağıdaki linke tıklayarak İstanbulkart'a HES kodu tanımlama işlemini yapabilirsiniz.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR 9
  • @Scsn07 3 yıl önce Şikayet Et
    Belbim e telefon mail kimlik bilgilerini verelim, o da kopyalayıp satsın. Hatırlatayım, seçim daha bitmeden Ekonun ilk işi dijital kayıtları birilerine kopyalatmak olmuştu.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    dijital işgal? bu hes kodu artık insanları numaradan ibaret hale getiriyor haberiniz var mı?
    Cevapla
  • Fikri Bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Haliyle aşı olmayan hiç kimseye ekmek yok su yok iş yok seyahat yok! Merhaba deccalizm!
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnız bazı eksiklikleri var...binen şahıs başkasının kartıyla binebilir,ayrıca binip limitim yok diye başkasına para verip kart bastıranlarda çoğunlukta.ve bide durakta bekleyip,bebek arabası yada sakat arabası olan birinin arkasından yardım ediyormuş,yada tanıdığı ayağına yatarak orta kapıdan biniveren bedavacılar.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık bitecek o dediklerin anlaşılan. Yeni dünya düzeni varsa yeni otobüse binme düzeni de olacak.
    Cevapla
  • aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    virüs taşıyıp test yaptırmamış kişi de hes kodu ne işe yarayacak milleti sırt sırta seyahat ettirip ulaşım araçlarını artırmayan belediye başkanı böyle vicdanınımı rahatlatmış olacak bu kafayla virüs bitmez .Test yaptırmış virüslü kişi hes koduyla görünüyor .metro metrobus sayısını arttırmayan belediye başkanını görevden uzaklaştırım . insanlar tatil yapmak için bu araçlara binmiyor . hekes işine güçüne gidiyor makara olsun diyede bu araçları kullanmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak