Şırınga çikolata soruşturmasında yeni gelişme

Diyarbakır'da 7 yaşındaki Miraç Umut Bilgi'nin şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüne ilişkin soruşturmada bilirkişi raporu savcılığa ulaştı. Raporda 'İşyeri sahibinin ve işyerinde çalışan yetkili personelin asli kusurlu olduğu' belirtilerek 3 kişi gözaltına alındı.

Şırınga çikolata soruşturmasında yeni gelişme
Şırınga çikolata soruşturmasında yeni gelişme
GİRİŞ 17.12.2020 13:22 GÜNCELLEME 17.12.2020 13:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Miraç Umut Bilgi, 28 Kasım 2019’da okul çıkışı bakkaldan aldığı şırınga şeklindeki çikolatayı, evde açarken ucundaki kapağın boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetti.

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında ifade veren bakkal H.T., 'Şırıngalı çikolatanın satışını yapıyoruz. Genellikle çocuklar alırdı. Çevremizdeki tüm bakkal, market gibi yerlerde satıldığını biliyorum. Bu olaydan sonra marketteki şırıngalı çikolataları toplayıp çöpe attım' dedi.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre, Miraç'ın annesi Gülşen Bilgi de 'Çikolatanın ağzını açmış yiyordu. Bir baktım oğlum bana doğru geliyor. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Boğazına bir cisim kaçmış. Çıkarmaya çalıştım ama çıkaramadım' diyerek yaşadıklarını anlattı.

 

 

Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istendi. Gelen raporda ürünün ilgili mevzuata uygun olarak üretilmediği belirtildi. Savcılık, gıda mühendislerinden oluşan bilirkişilerden ek bir rapor daha istedi. Rapora göre, ürün ambalajı, bakanlığa kayıtlı bir işletmeden temin edilmedi, ambalajı mevzuata uymuyordu.

2 ÖLÜMDE RAPOR ÇELİŞKİSİ

Yönetmelikte ürünün üzerinde yetişkin gözetiminde kullanılmasına dair bir ibare bulunması gerekirken, böyle bir uyarı da yoktu. Raporda "Ürünü üreterek piyasaya süren işyeri sahibinin ve işyerinde çalışan yetkili personelin asli kusurlu olduğu” belirtildi. Savcılık Kocaeli Gebze’deki üretici firmanın sahibi ve yetkilisi 3 kişiye gözaltı kararı verdi.

Ankara’da 2019 yılında okul kantininden aldığı şırınga çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu ölen 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal davasında ise bilirkişi, raporda ‘plastik enjektörün ucundaki tıpayı eliyle çıkarmadan ağzına alarak dişiyle çıkarmaya çalışırken tıpanın boğazına kaçmasına ve boğularak ölmesine neden olduğu’ gerekçesiyle Mert’i asli kusurlu bulmuştu.

YORUMLAR 3
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de böyle durumlarda şirket tüzel kişiliği ceza alır, gerçek kişiler ceza almaz nasıl tutuklama oluyor?
    Cevapla
  • OKUL 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim mahalledeki ilkokulda kantininde şırınga kalemler satılıyor. şikayet rağmen satılıyor.
    Cevapla
  • OKUL 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim mahalledeki ilkokulda kantininde şırınga kalemler satılıyor. şikayet rağmen satılıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor