Şırınga çikolatadan ölüme iki tutuklama!

Diyarbakır'da şırıngalı çikolata ambalajından çocuğun ölümüne ilişkin asli kusurlu bulunan iki firma yetkilisi tutuklandı.

Şırınga çikolatadan ölüme iki tutuklama!
Şırınga çikolatadan ölüme iki tutuklama!
GİRİŞ 17.12.2020 19:51 GÜNCELLEME 17.12.2020 19:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da geçen yıl şırınga şeklinde ambalajı bulunan sıvı çikolatayı yediği sırada fenalaşarak hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Umut Bilgi'nin ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan 2 firma yetkilisi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Kasım 2019'da merkez Yenişehir ilçesinde yaşayan ve Seyrantepe İlkokulunda okuyan Bilgi'nin, bir bakkaldan aldığı çikolatayı yerken ambalajın kapağı boğazına kaçması sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, hazırlanan bilirkişi raporunda, asli kusurlu bulunan 5 firma yetkilisinin ifade işlemleri tamamlandı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen üretici firma yetkilisi S.Y. ve U.Y. "taksirle öldürmek" suçundan tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

OLAY

Eğitim gördüğü okulun yakınlarındaki bir marketten 28 Kasım 2019'da aldığı çikolatayı yerken ambalajın kapağının boğazına kaçması sonucu fenalaşan Miraç Umut Bilgi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, 6 Aralık 2019'da yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR 11
  • Abdülhamid Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Firma sahibi değil de yetkilisi tutuklanmışşşşş adalet yerini buldu mu sizce
    Cevapla
  • şeref 3 yıl önce Şikayet Et
    firmanın tek suçu ambalajın üzerine +8 koymaması, koysaydı kise hesap soramazdıı.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle incik boncuk direkt çöpe atılan oyuncaklı sakızlar şekerler vs var ki. çocouklar dukkanı ayaga kaldırıyor mecbur alıyoruz. bu ürünlerin satılmasını engelleyemiyoruz bari direkt çocukların gözüne sokulacak şekilde en ön raflara konulmasının yasaklanması sağlayın lütfen. psikolojik olarak çocukları her yönden etkiliyor ve bazılarını da bu şekilde öldürüyor.
    Cevapla
  • Hakkdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Resmen cocuklari öldurmek icin kurulmus bir tuzak gibi!! bunu yapanlar ana baba degilmi kendi cocugunun eline verirmiydi bunu?? bakanlik neden toplatmiyor bunlari!!!!
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradan yetkililere sesleniyorum Hatay/Reyhanlı Sidal kahvaltı dünyası diye bir avm de hala satılıyor sorumsuzca satılıyor ve denetleme yok başka çocuklar ölmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
Ankara'da selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı