Son dakika: Aşı için düzenleme: Yönetmeliğe 'Acil kullanım onayı' hükmü eklendi

Son dakika aşı haberi: Koronavirüs aşısı için ruhsatlandırma yönetmeliğine "acil kullanım onayı" hükmü eklendi. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte son dakika gelişmesi...

Son dakika: Aşı için düzenleme: Yönetmeliğe 'Acil kullanım onayı' hükmü eklendi
Son dakika: Aşı için düzenleme: Yönetmeliğe 'Acil kullanım onayı' hükmü eklendi
GİRİŞ 18.12.2020 01:22 GÜNCELLEME 18.12.2020 01:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: "Beşeri tıbbi ürünlerin" ruhsatlandırılması yönetmeliğine aşılar için "acil kullanım onayı" hükmü eklendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) veya Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalık kapsamında kabul edilen durumlarda, etkinlik, güvenlilik ve kaliteyle ilgili kapsamlı veriler sağlanamasa da aşılar için acil kullanım onayı verilecek.

BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLER RUHSATLANDIRMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

 

MADDE 1 – 19/1/2005 tarihli ve 25705 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğine 10 uncu maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

ACİL KULLANIM ONAYI (AKO)

Madde 10/A - Dünya Sağlık Örgütü veya Bakanlık tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden istisnai durumlarda kullanılacak ve ruhsatlandırmaya esas etkililik, güvenlilik ve kalite ile ilgili kapsamlı verilerin henüz sağlanamadığı aşılar için bu veriler sağlanıncaya kadar Kurum tarafından AKO verilebilir.

Ruhsatlı bir ürünün terapötik endikasyonlarında değişiklik yapılması veya yenilerinin eklenmesi ile ilgili değişiklikler için AKO başvurusunda bulunulamaz.

AKO başvurularına ilişkin iş ve işlemler bu Yönetmelik doğrultusunda yayımlanacak ilgili kılavuz hükümlerine göre yürütülür."

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin Ek-1'inde yer alan "BÖLÜM II Özel Ruhsat Dosyaları ve Şartları" bölümüne aşağıdaki madde eklenmiştir.

8. AKO BAŞVURULARI

AKO başvuruları; ürünün etkililiği, güvenliliği ve kalitesi ile ilgili başvuru sahibinin sağlayabildiği tüm verilerle, bu Ekin Bölüm I ve gerektiğinde Bölüm III'üne uygun olarak hazırlanan başvuru dosyasını ifade eder."

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu Başkanı yürütür.

YORUMLAR 7
  • duyarlı vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    düşünceden yoksunlar yine koro halinde ne talimat almışlarsa onu söylüyorlar sadece çinin degil üretilen hiç bir aşının güvenli olmadıgını onlarca bilim adamı haykırıyor koruyuculugunun şüpheli oldugunu söylüyor bunun hükümetle cumhurbaşkanıyla veya başka bişeyle ilgisi yok bu virüs bir projedir aşıda yine onların zamanla insan genetigini degiştirecegi söylenen aşı projesidir siz herkesin özellikle üst sınıfın aşı olacagınımı sanıyorsunuz tv lerde shov yapıp aşı oluyorum diyenler basit grip aşısı oluyor
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani saglik bakani milleti azarliyordu turkiye o kadar aciz mi diye bu ne demek simdi etkisi yanetkisi guvenilirligi onaylanmadan yeterli calisma inceleme yapilmadan asilar geldigi gibi vurulmasi yonundeki karar ne demektir onuda sayin bakan bey aciklasin o halde!!
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    330 Milyonluk Amerika, 55 Milyonluk ingiltere ve Bir çok AB ülkesi 1 Er Milyar Doz sipariş verdiler 2024 Yılına kadar üretilecek Aşıları Stoklamaya başladılar! Aşı olmam diyenlere ve Aşıları kötüleyenlere duyrulur!. :)
    Cevapla
  • Millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilmeden yorum yapanlar varya film izleyip zombi olacaz diyen geri kafalar asi karsitlari cehalet
    Cevapla
  • Aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Çip takmiyacklarmi şimdi :(
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha faz sonuçları belli olmadan milyonlara Çin aşısı vurulacak. Birkaç sene sonra ortaya çıkacak yan etkilerini kimse bilmiyor. Neyin kafasını yaşıyor bu idareciler (!!!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!