Son dakika haberi: Sağlıkçıların beklediği haber! Vazife malulü sayılacaklar

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile, koronavirüs tanısı konulan ve vefat eden sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak.

GİRİŞ 18.12.2020 12:13 GÜNCELLEME 18.12.2020 13:19
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile, koronavirüs tanısı konulan ve vefat eden sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak.

 

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs tanısı konan ve vefat eden sağlık çalışanlarının meslek hastalığı veya vazife malülü hükümlerinden yararlandırılmasına ilişkin genelge yayımladı.

AİLELER EK ÖDEME VE İSTİHDAM HAKLARINDAN YARARLANABİLECEK

Yayımlanan genelge ile sağlık çalışanları vazife malülü sayılacak. Tanı konulan ve vefat eden sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak. Vefat eden sağlıkçıların aileleri ek ödeme ve istihdam gibi haklardan yararlanabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile, çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı ortaya çıkan çalışma gücü kayıpları ile vefat hallerinde sağlık çalışanlarının, meslek hastalığı veya vazife malüllüğü kapsamındaki sosyal güvenlik haklarından yararlanabilecekleri açıklandı.

ÜNİVERSİTE VE ÖZEL HASTANELER DE GENELGE KAPSAMINDA

Genelge ile, koronavirüs nedeniyle meslek hastalığı veya vazife mallülüğünden, üniversite, ve özel dahil tüm sağlık kurumlarındaki çalışanlar yararlanabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başı yapılan kabine toplantısı sonrası, yaptığı açıklamada, "Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malülü/meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak." diyerek sağlık çalışanlarına müjde vermişti.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Başvurular ilgili birim amiri (İl, İlçe Sağlık Müdürü, Başhekim) sonrasında ise İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanacak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memurlar ile ilgili onaylanan başvurular İl Sağlık Müdürlüklerince Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam şekli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamı dışında görev yapan çalışanlara ilişkin onaylanmış başvurular ise, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri'ne gönderilecek.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 40
  • Paol 3 yıl önce Şikayet Et
    Çalışana hakkını verelim bu kararı destekliyorum...
    Cevapla
  • Aykut Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorum hakkı veriliyor diye iş olsun diye her haberin altına olur olmaz yorum yapmak zorunda mısınız arkadaş anlamıyorum ki?!
    Cevapla
  • Sondem 3 yıl önce Şikayet Et
    İsteyen yazar sende yazmışsın kabulü siteye ait sen tescil makamımısın ki bunu söylüyorsun
    Cevapla
  • Pandemi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hayatını kaybeden sağlıkçılar görev sırasında mı kaptı bu virüsü, sanmıyorum. Böyle de bir durum var.
    Cevapla
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    nasılda oturduğun yerden rahatça sallıyorsun, o insanlar her gün hastaların arasında.
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar çok haset nankör insan varmış be!..
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle sağlıkçılara bir kadro verseydiniz adamlar hala sözleşmeli çalışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak