Bakan Koca'dan son dakika İstanbul açıklaması! İyi haberi verdi

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İl sağlık yöneticileri ve hastane başhekimleriyle gerçekleştirilen toplantının ardından İstanbul için sevindiren gelişmeyi duyurdu.

Bakan Koca'dan son dakika İstanbul açıklaması! İyi haberi verdi
Bakan Koca'dan son dakika İstanbul açıklaması! İyi haberi verdi
GİRİŞ 18.12.2020 20:13 GÜNCELLEME 18.12.2020 20:13
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da il sağlık yöneticileri ve hastane başhekimleriyle toplantı yaptı. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Koca, İstanbul'da koronavirüs salgınında son durumu paylaştı.

SON BİR HAFTADA VAKA SAYILARINDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ

İstanbul'da son bir hafta içinde pozitif vaka sayısı yüzde 20 azaldığını belirten Bakan Koca, "Polikliniklerde yaklaşık %30, hastaneye yatışlarda %15, yoğun bakımda ise yüzde %10 azalma oldu" dedi.

Fahrettin Koca, koronavirüs, İstanbul

'TEDBİRLER SONUÇ VERMEYE BAŞLADI'

Tedbirlerin sonuç verdiğini belirten Bakan Koca, ''İl sağlık yöneticilerimiz ve hastane başhekimlerimizle İSTANBUL’DAKİ rutin değerlendirmemizi yaptık. Tedbirlerin etkisi görülmeye başlandı. Son hafta içinde pozitif vaka sayısındaki azalma %20’yi buldu. Hastanelerimizde bunun yansımasını gördük.Polikliniklerde yaklaşık %30, hastaneye yatışlarda %15, yoğun bakımda ise yüzde %10 azalma oldu. Yatak doluluk oranı %55, yoğun bakım doluluk oranı %65. 658’den 1934’e çıkarılan filyasyon ekiplerimiz yaygın temaslı taraması yapıyor. Birlikte tedbirlere uyum ve mücadele sonuç vermeye başladı. Ancak günlük toplam vaka düşüşüne rağmen son günlerde evde bulaşma oranı yükseldi. Evde kalırken tedbirleri elden bırakmayalım. Mücadeleye birlikte ve ara vermeden devam edelim.'' ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 31
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü yayan bulaştıran Gizli taşıyıcılar Çalışan kesim! Evlere virüsü taşıyıp Yaşlıların, Analarının, Babalarının ölümlerine sebep oluyorlar! bunu artık görün! Ve Aşılar başlayana kadar kısıtlamaları Çalışan kesimi kontrol altına alarak yapın! Tek çözüm bu!
    Cevapla
  • Kızılelma 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret İstanbul Ha gayret.
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam böyle iyi haberler vermem taki normal e dönene kadar çünkü insanlarımız çok çabuk rahavet e kapılıyorum tekrar başa dönüyoruz
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Belli bir yaş kesimini serbest bırakıp belli bir yaş Kesimini hapishaneye tıkar gibi evlere kapatmakla bu salgın önlenmez!. Ya tam kısıtlama yapın yada her kesimi serbest bırakıp özellikle çalışan kesim için Maske mesafe için katı kurallar getirin!.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Var rumuzlu? Nereye kaybolalım her yerde Gizli taşıyıcı Çalışan kesim var!. Evde kalsan virüsü bulaştıyorlar, dışarı çıksan yine bulaştırıyorlar yani resmen kapana kısıldık!...çünkü ellerinde kapı gibi < kısıtlama yok > kararı var!. :)
    Cevapla
  • Var 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaybol
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Evde Vakalar ölü sayıları artmaya başladı diyorsunuz.. İşte buna tek sebep ; Belli bir yaş kesimini (Virüsü Evkere taşıyan çalışan kesimi) serbest bırakıp belli bir yaş kesimini evlere kapatmaktır. Bunu nasıl görrmiyorsunuz! Hayret!.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Selim kardeş! Ev ziyaretlerinide yapan serbest diye yine Çalışan kesim! istedikleri gibi Ev Ev dolaşıyorlar çünkü çalışan kesim için Yaşdan dolayı kapı gibi kısıtlama yok! kararı var!. :)
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır o değil. Ev ziyaretlerinden bahdediyor.
    Cevapla
  • İsyan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen 1 liralık maske taksaydın bunlar olurmuydu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!