Sağlık Bakanlığı tek tek anlamlarını açıkladı! İşte koronavirüs tablosunun detayları

Sağlık Bakanlığı'ndan birçok kişinin merak ettiği önemli bir bilgilendirme geldi. Sağlık Bakanlığı günlük olarak açıklanan koronavirüs tablosunun detaylarını açıkladı. Bakanlık "hasta", "ağır hasta", "toplam vaka", "günlük iyileşen sayısı" ve "toplam iyileşen sayısı" terimlerinin anlamlarını paylaştı. İşte koronavirüs tablosunun detayları...

Sağlık Bakanlığı tek tek anlamlarını açıkladı! İşte koronavirüs tablosunun detayları
Sağlık Bakanlığı tek tek anlamlarını açıkladı! İşte koronavirüs tablosunun detayları
GİRİŞ 19.12.2020 22:43 GÜNCELLEME 19.12.2020 22:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nda yer alan, "hasta", "ağır hasta", "toplam vaka", "günlük iyileşen sayısı" ve "toplam iyileşen sayısı" gibi terimlerin açıklamalarına tablonun altında yer verdi.

 

 

ANLAMLARINI PAYLAŞTI

Bakanlığın, güncel Kovid-19 verilerini paylaştığı "covid19.saglik.gov.tr" sayfasında Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki bazı terimlerin anlamları paylaşıldı.

AĞIR HASTA KİMDİR?

Buna göre, "ağır hasta" uluslararası tanımlamaya uygun olarak 29 Temmuz'dan itibaren oksijen saturasyonu belli oranın altında olan veya yoğun bakım gerektiren hastalar için kullanılıyor.

HASTA KİME DENİR?

"Hasta" terimi ile ilgili "Başlangıçtaki test politikaları gereği, semptomlu kişilere test yapılmaktaydı. Tarama testleri ve semptom göstermeden test yaptıranların sayısı artmaya başladığından, başlangıçtaki veri tutarlılığını bozmaması açısından sadece semptomlu vakalara yapılan test sonuçları verilmeye devam edilmiştir. Bu sebeple vaka yerine 'Hasta' terimi kullanılmıştır." ifadelerine yer veriliyor.

GÜNLÜK VAKA SAYISI NEYİ İŞARET EDİYOR?

"Günlük vaka sayısı" ise semptomsuz olduğu halde PCR testi pozitif çıkanlar ile günlük hastanın olduğu toplam sayıya işaret ediyor.

TOPLAM VAKA SAYISI?

PCR testi pozitif çıkan tüm kişilerin toplamı da "Toplam vaka sayısı" olarak adlandırılıyor.

Günlük iyileşen sayısı" ise o gün tedavisi tamamlananlar ile izolasyon süresi biten vakaların tamamını kapsıyor.

Toplam iyileşen Sayısı: 12 Aralık tarihinden itibaren iyileşen hastalara ilaveten izolasyon süresi dolan vakalar tabloya eklenmiştir ve tablodaki “Toplam İyileşen Hasta Sayısı” ifadesi “Toplam İyileşen Sayısı” olarak değiştirilmiştir.

YORUMLAR 10
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var ki, aylarca kendiniz çalıp kendiniz oynadınız. İşin komik tarafı rakamlar aslında fazla diyenler haklı çıktı ama görüyorum ki toplumdan pek tepki yok. Hepimize geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Kobra 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki herşey hoş güzelde adam testi pozitif çıktı ve evde tedavi gördü karantinada kaldi karantina süresi doldu ondan sonra neden test yapilmiyor bu adam tamamen iylesti mi sayiliyor yani ölmesse atlatti geçti mi?oluyor ondan sonra dişariya çikip geziyor ya hala pozitifse ben de bunu anlamıyorum tekrar neden test yapilmiyor? Nerden anliyorsunuz iyileştiğini?
    Cevapla
  • Hakan34969 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim diyor test yapılmadığını ? Karantina süresi bitince hastaneye gidip test yaptırıyorsun. Siz bu soruyu sorarken hasta oldunuzda mı soruyorsunuz yoksa etrafınızdan duyduğunuzu mu söylüyorsunuz ?
    Cevapla
  • mazlum 3 yıl önce Şikayet Et
    bu rakamları gerçek boyutu ile açıklasalar hastalık bu derece artmazdı. korkardı insanlar. hala inanmayanlar var maskesiz dolaşıp virüs yayıyorlar .polis basın önünde ceza kesmeye çıkıyor göstermelik.
    Cevapla
  • Pisagore16 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki açıklanınca çıkmıyorlar dışarıya. Cuma günü adım atacak yer yoktu sokaklarda. Pazartesi yine aynı olacak. Bursada hergün yüzlerce kişiye ceza yazılıyor ihlalden ama ertesi gün yine çıkılıyor. Bilinçsizlik umursamazlık bananecilik kural tanımazlık vs.vs. Önce kendinden başla düzelmeye...
    Cevapla
  • Hakan34969 3 yıl önce Şikayet Et
    bir aydır ' gerçek sayilar ' açıklanıyor . Buna rağmen vefat sayısı hep artıyor .demekki neymiş , bahane aramayı bırakın . Maskeyi takın mesafeyi koruyun
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar vakalar çıkmaya başladığı ilk günlerde açıklanmalıydı. Şimdi değil
    Cevapla
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari açıklamadan idrak edemiyorsan bu açıklamada az sana
    Cevapla
  • cihat 3 yıl önce Şikayet Et
    başın göğe ermiştir.
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Gece eğlenceleri bitti virüs azaldı demekki bu gece mubtezelleri arttırdı. Hani o ağzına sakız yapan beynamazlar aklınızı başınıza alın yahu fatih altayliyu boykot ediyum türkiye dusmani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…