İşte İstanbul’un en dar sokağı: Tam 89 santimetre

Beşiktaş’ta yer alan Alaylı Sokağı, 89 santimetre ile İstanbul’un en dar sokağı olma niteliğini taşıyor. Aynı anda iki kişinin yan yana geçmesi zor olan sokağa yolu düşenler ise şaşırıyor.

GİRİŞ 20.12.2020 11:10 GÜNCELLEME 20.12.2020 12:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beşiktaş’ta Kuruçeşme’ye adını veren tarihi çeşmenin yanında yer alan Alaylı Sokağı, 89 santimetre ile İstanbul’un en dar sokağı olarak biliniyor.

 

 

Darlığından dolayı aynı anda iki kişinin yan yana geçmesi zor olan sokak, kestirme geçiş oluşturması nedeniyle de vatandaşlar tarafından sıkça kullanılıyor.

GÖREN FOTOĞRAFLIYOR
Alaylı Sokağı ilk defa görenler ise önünde fotoğraf çektiriyor.

 

 

Buna benzer daha dar geçitlerin olduğunu söyleyen Tarihçi Mehmet Dilbaz, resmiyette en dar sokağın burasının olduğunu ifade etti.

“RESMİYETTE EN DAR SOKAK BURASIDIR”
İstanbul’un sokak sokak gezilmesi gerektiğini belirten Tarihçi Mehmet Dilbaz, “İstanbul’da buna benzer çok enteresan nüanslar var. İstanbul sokak sokak gezerek keşfedilmesi gereken bir yer. Alaylı Sokağı, İstanbul’daki en dar sokak. İstanbul’da buna benzer dar alanlar, bina arası geçitler var ama burası bir sokak ve tabelası var. Süleymaniye taraflarında buna benzer daha dar sokaklar olduğu söylenir ama resmiyette en dar sokak burasıdır.” dedi.

“BİZE GARİP GELİYOR“

İnsanların buraya gelip fotoğraf çektirdiğini söyleyen Yunus Tatlı ise “Beşiktaş’ın emekli müftüsü Beşiktaş Camii’leri kitabında bu caminin sokağının 89 santimetre olduğunu yazmıştır. Ben de oradan okuyup öğrendim. Buraya gelen herkes şaşırıyor, siz ilk değilsiniz. Hatta pandemiden önce insanlar hafta sonu buraya gelip hatıra fotoğrafı çektiriyor. Vatandaşların buraya gelip fotoğraf çektirmesi bize garip geliyor.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • METİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Camiye bu kadar yakın bina mı olur? Muhtemelen çeşmenin yanındaki binanın yeri komple sokak idi, sonradan bina kondurulmuş gibi görünüyor. lütfedip bir geçiş yeri bırakmışlar...
    Cevapla
  • muhsin 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yerlere sokak değil (aralık) denir. Eskiden çoktu böyle yerler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mekan bastı, haraç istedi! Ünlü oyuncu Ufuk Bayraktar gözaltına alındı
AB ve ABD ticaret anlaşmasının detaylarını paylaştı