Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan yılbaşı uyarısı

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu otellerin yılbaşı programları için vatandaşlara mesaj gönderdiğini yazarak uyardı: "Yeni yıl eğlenceleriyle birleşecek olursa o tsunamiler yeniden patlayabilir, canımız daha çok yanabilir."

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan yılbaşı uyarısı
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan yılbaşı uyarısı
GİRİŞ 21.12.2020 08:06 GÜNCELLEME 21.12.2020 08:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Müftüoğlu'nun bugünkü köşe yazısından ilgili kısım şöyle;

Bilindiği gibi son yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesiyle restoranlar ve otellerde yılbaşı kutlama ve eğlenceleri 15 Aralık 2020’den başlayarak 1 Ocak 2021 gece yarısına kadar yasaklandı. Sadece otellerde değil sokaklarda da yeni yıl kutlamalarına izin verilmeyecek. Ne var ki bu yasağı delmeye çalışanlar var. Bunların başında da maalesef daha çok duyarlı olmaları beklenen 5 yıldızlı otellerimiz geliyor.

OTELLERDEN YILBAŞI DAVETLERİ

Boğaz kenarındaki oteller dahil İstanbul’un 5 yıldızlı otellerinin pek çoğu İstanbullu ve Anadolulu müşterilerine “Gelin bu sene yeni yıl kutlamarını bizim otelde yapalım. Hem de canlı müzik eşliğinde eğlenerek!” mesajları gönderiyor. Peki, doğru mu? Tabii ki doğru değil! Net ve açık kanaatim şudur: Hangi önlemleri alırsanız alın, ne kadar çok hassasiyet gösterirseniz gösterin fark etmez. Otellerde yapacağınız o yılbaşı eğlence programları, baloları, kutlamaları, çok değil 2 saat içinde hızla bir “koronavirüs bayramı” haline geliverir. Biliyorsunuz ,yoğun çaba ve bin bir fedakârlıkla İstanbul’daki COVID-19 tsunamisini zor da olsa bir parça kontrol altına almış gibiyiz.

CANIMIZ ÇOK DAHA FAZLA YANABİLİR

Otellerde yapılacak bu ve benzeri balolar veya başka mecralarda söz konusu olabilecek yasak delme girişimleri yeni yıl eğlenceleriyle birleşecek olursa o tsunamiler yeniden patlayabilir, canımız daha çok yanabilir. Daha çok can kaybedebiliriz, benden uyarması.

HÜRRİYET

 

 

YORUMLAR 21
  • mİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hayatını tehlikeye atacak otellerin Allah cezasını versin kazanacakları da haram olsun.
    Cevapla
  • Hakan barlık 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün otelleri muhurleyin .ve yasagi ciyneyenin cezası ö gün için 5binse 50bin TL olsun ve yazılsın bakam kim çıkıyor
    Cevapla
  • Hakk 3 yıl önce Şikayet Et
    Turistlere de sokağa çıkma yasağı uygulansın o vakit, kendi ülkemde elin yabancıları rahatça geziyor, bizim gurbetçi türkler nasıl muamele görüyor yurtdışında Allah bilir
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da yasaları çiğneyeni çiğnerler. Demokrasi budur.
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Burlarda ayrim yok herkes esit
    Cevapla
  • Vatandaş.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Elin Cahiliye bir olmayın biz tedbirli kontrollü olalım mülk sahibi gereğini yapar.... O na emanet olun..
    Cevapla
  • mtdrgn 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman şöyle yapalım. eğlence yapanları o otelde 10 gün karantinaya alalım. otel fatura çıkarır, müşteriler de öder. alan memnun satan memnun.
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    hiç uğraşmayın siz tedbirinizi alın işinize bakın. bu saatten sonra olan olur, geçim için çarşıya çıkmalıyız, devlet nereye kadar verir ki? elektrik,su,yakıt,haberleşme için tıkır tıkır para alıyorlar. ne yapacağız çalışmayıp ta, ben zengin değilim gün ve ay bulur yerim.
    Cevapla
  • Nermin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulaşma dışarıdan gelip hiç dışarı çıkmayanlara oluyor. Ölümleri hiç suçu olmayanlar da karşılıyor. Allah seni bildiği gibi yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek