CoronaVac'ın Brezilya'daki klinik deneyleri tamamlandı

Brezilya, CoronaVac'ın klinik testlerini tamamlayan ilk ülke oldu.

CoronaVac'ın Brezilya'daki klinik deneyleri tamamlandı
CoronaVac'ın Brezilya'daki klinik deneyleri tamamlandı
GİRİŞ 22.12.2020 03:27 GÜNCELLEME 22.12.2020 03:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çinli ilaç şirketi Sinavac Biotech'in geliştirdiği, Türkiye'de de deneyleri yapılan "CoronaVac" isimli yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşı adayının insanlar üzerinde yapılan 3. faz son deneylerinin tamamlandığı açıklandı.

 

 

Brezilya'da biyolojik araştırmalar yapan, Sinovac'ın Covid-19 aşı adayının deneylerinde ve Brezilya'daki üretiminde işbirliği yaptığı Butantan Enstitüsü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "1. ve 2. faz deneylerinin mükemmel sonuçlarının ardından, CoronaVac'ın 3. faz deneyleri tamamlandı" ifadesini kullandı.

CORONAVAC'IN KLİNİK TESTLERİNİ TAMNLAYAN İLK ÜLKE

 

 

Enstitü, aşının onaylanması için sonuçların Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu'na (ANVISA) gönderileceğini belirtti. Böylece Brezilya, CoronaVac'ın klinik testlerini tamamlayan ilk ülke oldu.

Aşı adayının, Covid-19'a karşı insanlara bağışıklık kazandırmasında etkili olup olmadığının ölçüldüğü deneylerin sonuçları henüz açıklanmadı.

Öte yandan, Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin, deneye katılan gönüllülerle yaptığı görüşmeye dayandırdığı haberine göre, CoronaVac'ın 3. faz deneyleri, aşı adayının Covid-19'a karşı etkili olduğunu ortaya koydu.

Haberde, CoronaVac'ın son deney sonuçlarının, uluslararası çevrelerden bilim adamlarının, bir aşı adayının bağışıklık kazandırabilmesi için alt sınır olarak değerlendirdiği yüzde 50 eşiğini geçtiği belirtildi.

CoronaVac'ın Brezilya'da insanlar üzerindeki deneyleri, Brezilya'da biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsü'nün iş birliğinde temmuz sonlarında başlamıştı. Ülkede 13 bin gönüllü üzerinde denenen aşı adayının deneyleri, beklenmedik bir yan etki nedeniyle 10 Kasım'da durdurulmuş ve 12 Kasım'da yeniden başlatılmıştı.

Sao Paulo eyaleti, başarılı olması durumunda 46 milyon dozluk aşı almanın yanı sıra Çinli ilaç şirketiyle aşının üretimi için gerekli teknolojinin Butantan Enstitüsüne aktarılması üzerine anlaşmıştı. CoronaVac'ın klinik deneyleri Brezilya'nın yanı sıra Türkiye ve Endonezya'da da yapılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde elliyi geçti demek birşeyleri gizlemek anlamına mı gelmeli? Yüzde elli bir mi. Yüzde 95 mi?
    Cevapla
  • Ndr 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde elli yi geçtiyse çok ta yüksek koruyuculığu yok demektir
    Cevapla
  • sanene 3 yıl önce Şikayet Et
    insanlarin akillariyla oynuyorlar bir ilkten bahsediyorsunuz hani bu asilar tamamdi
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    keşke okuduğunu anlasan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi