Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi 2020'de Uluslararası projeleri ile fark yarattı

Ankara’nın Yenimahalle İlçesinde yer alan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinin AB ve Türk Ulusal Ajansının 2020 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ KA229 Stratejik Ortaklık ve KA101 Okul Eğitimi alanlarında 2 projesi kabul edildi. Öğrenci ve öğretmenlerine Avrupa yolu açıldı.

Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi 2020'de Uluslararası projeleri ile fark yarattı
Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi 2020'de Uluslararası projeleri ile fark yarattı
GİRİŞ 22.12.2020 11:47 GÜNCELLEME 22.12.2020 11:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara’nın Yenimahalle  İlçesinde yer alan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinin AB ve  Türk Ulusal Ajansının 2020 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ KA229 Stratejik Ortaklık ve KA101 Okul Eğitimi  alanlarında 2 projesi kabul edilmiştir. Öğrenci ve öğretmenlerine Avrupa yolu açılmıştır.

 

 

“Our Differencess Are Our Rıch” Adlı Erasmus+ KA299 Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında Litvanya, Romanya, Sırbistan, K. Makedonya ve Türkiye ülkelerinden 5 eğitim kurumunun  öğrenci ve öğretmenleri  bir araya gelerek farklı kültürleri , değerleri, tarihi alanları, UNESCO Bilim Miraslarını, dünya medeniyetine katkı sağlayan bilim insanlarını ve yazarlarını tanımaya yönelik eğitim faaliyetleri aracılığı ile, farklılıklarımızın zenginliği ve Avrupa Vatandaşlığı değerlerini öğreneceklerdir. Aynı zamanda Erasmus+KA229  projesi ile eş zamanlı olarak aynı adla eTwinning  projesi de yürütülmekte böylece yapılan çalışmalar daha geniş kitlelere ulaşmaktadır. Proje kapsamında ki hareketliliklerin 2021 yılı içinde yapılmaya başlanması öngörülmektedir. 1 Kasım 2020 tarihinde proje resmi olarak başlanmış, proje başlangıç toplantısı, logo ve afiş çalışmaları gerçekleştirilmiş ve eTwinning  faaliyetleri yürütülmektedir.

“21. YY. Becerilerini Geliştiren Öğretmen Eğitimi” Adlı Erasmus+  KA101 Okul Eğitimi Projesi kapsamında Kurum öğretmenleri mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında  Hollanda’nın Amsterdam kentinde ‘Teknoloji İle Proje Temelli Eğitimler’ ve Finlandiya’nın Helsinki kentinde ise ‘Sınıfta Yeni Teknolojiler; eğitim uygulamaları, harmanlanmış öğrenme, ters yüz eğitim’ kurslarını alacaklardır. Eğitimlere 2021 yılında başlanılması öngörülmektedir. Avrupa da alınan eğitimler okulda uygulanarak eğitim sürecine dahil edilecektir.

 

 

Kurum Müdürü Yaşar KESKİN, kurumumuz 2016 yılında açılışından beri başarılı projeler e imza arttıklarını, Erasmus projelerinin yanı sıra Kardeş okul Projeleri, eTwinning projeleri yürüttüklerini; TÜBİTAK projeleri ve mesleki yarışmalar ile sportif alanlarda da başarılı olduklarını ifade etti.

YORUMLAR 2
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    En düşük seviyede tanıtılması lazım çünkü Avrupa artık kendi tabirleriile hasta adam! ne viziyonları kaldı nede talebelerin ufku geniş! avrupaya darbe indirmenin en kolay yolu herkes kendi çalışan insanını geri çeksin yeter bir hafta sürmez tamamen diz çökerler! bunlar zaten darbenin alasını covid'den aldı fakat halen uslanmıyorlar olmayacak işkenceler yapıyorlar!
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Fen Lisesi programı uygulayan proje imam hatip okulları çok iyi tanıtılmalı. Gerçekten çok önemli başarılara imza atıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele