Kira yardımı başvuruları ne zaman başlayacak? Geri ödemesiz kira desteği kaç TL!

Esnaf destek paketi kapsamında zor durumda olan esnafa kira yardımı desteği verileceği açıklandı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada bin TL kira yardımından 1 milyon 239 bin 438 kişinin faydalanacağı belirtildi. Verilen destek ise geri ödemesiz olacak. Peki esnafa kira yardımı ne zaman verilecek? Başvuru şartları neler?

Kira yardımı başvuruları ne zaman başlayacak? Geri ödemesiz kira desteği kaç TL!
Kira yardımı başvuruları ne zaman başlayacak? Geri ödemesiz kira desteği kaç TL!
GİRİŞ 23.12.2020 11:05 GÜNCELLEME 23.12.2020 11:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan binlerce esnafa karşılıksız kira yardımı müjdesi verdi. Esnaf destek paketi kapsamında pandemi döneminde dükkanlarını kapatan veya ekonomik sıkıntı çeken esnaflara bir nebze olsun nefes aldıracak hibe kira desteği için hazırlıklar tamamlanıyor. Kabine toplantısı sonrasında merak edilen detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yardım paketinden 1 milyon 239 bin 438 kişinin yararlanabileceğini duyurdu. Peki esnafa kira yardımı kaç TL? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte açıklamanın detayları…

KAÇ TL KİRA YARDIMI YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre kısıtlamalardan doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafa bin TL kira desteği hibe edilecek. Buna ek olarak büyük şehirlerde aylık 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği verileceğini açıklandı.

Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık bir desteğin esnafa ödemesi yapılmış olacak.

 

KİRA YARDIMI KAÇ AY VERİLECEK?

Kabine toplantısı tarafından yapılan açıklama da kira desteğinin karşılıksız olarak 3 ay süre ile esnafa verileceği açıklandı.

KİRA YARDIMI BAŞVURU NEREDEN YAPILACAK?

Kira yardımının başvurularının henüz nereden yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Lakin son dönemde rekor ziyaretçi sayısına sahip ve vatandaşların resmi işlerini hallettiği E- Devlet üzerinden kira desteği başvurularının alınması bekleniyor.

KİRA DESTEĞİNDEN KİMLERİ KAPSIYOR?

Esnaf destek paketi kapsamında hibe olarak verilecek kira desteğinin şartlarına ilişkin gerekli mercilerden henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Açıklamanın yapılması ile birlikte tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Fakat yapılan açıklamada hibe şeklinde verilecek kira desteğinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi işletmeleri faydalanabileceği ilk açıklamalar arasında yerini aldı.

KİRA YARDIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Esnafa kira yardımının ne zaman başlayacağı ise en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Henüz detayları belli olmayan kira yardımı ödemelerinin ne zaman başlayacağı hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor. Lakin yakın bir zaman içerisinde paketin tamamlanması ve esnafa ödemelerinin başlaması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!