Son dakika: Dünya Türkiye'den öğrendi! İşte Çin aşısının ilk sonuçları

Son Dakika Haberi; Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı ve mutasyon gündemiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, dünyanın sonuçlarını merakla beklediği Çin aşısı SinoVac ilgili son dakika açıklaması yaptı.

GİRİŞ 24.12.2020 20:48 GÜNCELLEME 24.12.2020 20:49
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal'ın pazarı pazartesi bağlayan gece yola çıkıp Türkiye'ye geleceği açıklanan koronavirüs aşısıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

ÜNAL'IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE;

 

"Çin'in SinoVac firması tarafından üretilen CoronaVac adlı inaktif virüs aşısı faz-3 çalışmaları 14 Eylül'de ülkemizde başlatıldı. 900'dan fazla çalışmaya alınan kişinin güvenlik datası incelenip ikinci kısımda vatandaşlarımıza yapmaya başladık, o da 18 Kasım tarihidir. Yüzde 95 güven aralığı bu tür çalışmalarda standarttır. DSÖ bunun yüzde 50 olmasını yeterli görüyor. Toplam aşı yetkinliği yüzde 91,25 olarak hesaplanmıştır. Yüzde 91 önümüzdeki günlerde daha da artacaktır."

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ"

"Plasebo kolunda olan 26 vakanın 6'sı ciddi vaka olarak tedavi edildi. Buna karşılık aşı kolunda olan 3 kişi, 3'ü de sağlık personeli, bunların hiçbirinde bırakın hastaneye yatışı, bir vakada hafif bir burun akıntısı haricinde hiçbir semptom olmadı. Aşıyla ilgili bir arkadaşımızda hafif alerjik reaksiyon meydana geldi, o da anında tedavi edildi. Bunun dışında hiçbir ciddi yan etki görülmedi. Aşımız güvenli görünüyor."

Çin aşısı SinoVac

 

"DÜNYADA AÇIKLANAN İLK VERİLER"

"Bu sonuçlar bu aşıyla ilgili dünyada açıklanan ilk veriler. Dolayısıyla Çin, devlet olarak bu datalarımızı kullanıyor olmuş olacak. Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında. Önümüzdeki günlerde bu tabloyu daha net söyleme imkanımız olur. Güvenlik oranı yüzde 50'nin üstünde olduğu için kullanabilir olduğumuzu söyleyebiliriz."

YORUMLAR 61
  • Mahinurdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin kendi insanına uygulamamız mı da rakamları bizden alıyormuş... Kominist Çin bile kendi insanına kıyamamış öylemi
    Cevapla
  • cvp 3 yıl önce Şikayet Et
    çin de aktif vaka sayısı az olduğu için çalışmalar yapılamış diye biliyorum ben.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Asilarda bir problem daha icinde domuz jelatini bulunduruyor! Ne olacak simdi!???
    Cevapla
  • Süleymanoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sallama CEVAT KELLE...
    Cevapla
  • Vatandaş 27 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar vaka sayısını sıfırladı aşıyı da bize kitledi
    Cevapla
  • C.C. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben çin aşısı olurum, biontech olmam.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Her insanın bünyesi farklıdır. Ağır hasta olan var hafif hasta olanlar vardır. Önemli olan gerekli tetkikler yapıldıktan sonra yapılması daha mantıklı olacağını düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
İzmir'de deprem!