1750 TL kira yardımı başvurusu nasıl yapılacak? Hibe kira yardımı kimlere verilecek?

1750 TL kira yardımı kimlere verilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve esnafa verilecek olan hibe kira yardımının kimlere verileceği Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile belirlendi. İşte geri ödemesiz kira yardımından faydalanabileceklerin tam listesi…

1750 TL kira yardımı başvurusu nasıl yapılacak? Hibe kira yardımı kimlere verilecek?
1750 TL kira yardımı başvurusu nasıl yapılacak? Hibe kira yardımı kimlere verilecek?
GİRİŞ 27.12.2020 20:57 GÜNCELLEME 27.12.2020 20:58

1750 TL kira yara yardımının kimlere verileceği Resmi Gazate’de yayımlanan karar ile belli oldu. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esnaf destek paketi kapsamında pandemi döneminde dükkanlarını kapatan veya ekonomik sıkıntı çeken esnaflara bir nebze olsun nefes aldıracak hibe kira desteği yapacağını açıklamıştı. Bu kapsamda esnafa Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık geri ödemesiz 3 ay süre ile kira yardımı yapılacak. Peki esnafa kira yardımından kimler yararlanacak? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar…

 

 

KİME NE KADAR KİRA YARDIMI YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre korona virüsle mücadele kapsamında kısıtlamalardan etkilenen 1 milyon 239 bin 438 kişiye 1.000 TL destek verilirken büyük şehirlerde aylık 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği verileceği açıklandı.

1750 TL KİRA DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Esnaf destek paketi kapsamında hibe olarak verilecek kira desteğinin kimlere verileceği Resmi Gazetede yayımlandı. İşte kira desteği alacakların listesi;

 

 

  • Kantinlerin faaliyetleri (spor, fabrika, okul veya işyeri kantinleri, vb.)

  • Erkekler için kuaför ve berber işletmelerinin faaliyetleri

  • Kadınlar için kuaför işletmelerinin faaliyetleri

  • Şehir içi, banliyö ve kırsal alanlarda kara yolu ile personel öğrenci, vb. grup taşımacılığı(şehir içi personel ve okul servisleri, vb.) 

  • Çay ocaktan, laraathaneler, kahvehaneler, kafeler (içecek ağırlıklı hizmet veren), meyve suyu salonları ve çay bahçelerinde içecek sunum faaliyeti.

  • Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti 7

  • Taksi ile yolcu taşımacılığı (dolmuşlar hariç) 

  • Minibüs ve dolmuş ile yapılan şehir içi ve banliyö yolcu taşımacılığı (belirlenmiş güzergahlarda)

  • Halk otobüsü' otobüs ile yapılan şehir içi ve banliyö yolcu taşımacılığı

  • Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla sebze ve meyve (taze veya işlenmiş) (zeytin dahil) perakende ticareti (seyyar satıcılar hariç)

  • Seyyar içecek satanlar ile diğer içecek sunum faaliyetleri

  • Fotokopi, doküman hazırlama ve diğer uzmanlaşmış büro destek hizmetleri (daktilo, fotokopi, ozalit çekimi, mektup, çoğaltma vb.) (adres deneme ve postalama hizmetleri dahil, tez yazımı hariç) 13 46,49,03 Kırtasiye ürünleri toptan ticareti

  • Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalardaki kitap perakende ticareti (kitap, ansiklopedi, rehber vb. ile CD ve DVD ortamındaki kitaplar vb.)

  • Ciğer, kokoreç, köfte ve kebapçıların faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) 16 56.10.03 Çorbacıların ve işkembecilerin faaliyetleri (imalatçıların faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) 

  • Dışarıya yemek sunan diğer işletmelerin faaliyetleri (spor, fabrika, işyeri, üniversite vb. mensupları için tabldot servisi vb. dahil; özel günlerde hizmet verenler hariç)

  • Döner, lahmacun ve pideci (içli pide (kıymalı, peynirli vb.)) faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self sent sananlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

  • Mantıcı ve gözlemecilerin faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerinin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

  • Hava yolu şirketleri ve diğer ulaştırma şirketleri için sözleşmeye bağlı düzenlemelere dayalı olarak yiyecek hazırlanması ve temini hizmetleri

  • Özel günlerde dışarıya yemek sunan işletmelerin faaliyetleri

  • Diğer lokanta ve restoranların (içkili ve içkisiz) faaliyetleri (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

  • Oturacak yeri olan fast-food (hamburger, sandviç, tost vb.) satış yerleri (büfeler dahil) tarafından sağlanan yemek hazırlama ve sunum faaliyetleri

  • Pizzacıların faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

KİRA YARDIMINA BAŞVURU NEREDEN YAPILACAK?

Kira yardımının başvurularının henüz nereden yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Lakin son dönemde rekor ziyaretçi sayısına sahip ve vatandaşların resmi işlerini hallettiği E- Devlet üzerinden kira desteği başvurularının alınması bekleniyor.

KİRA YARDIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Esnafa kira yardımının ne zaman başlayacağı ise en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Henüz detayları belli olmayan kira yardımı ödemelerinin ne zaman başlayacağı hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor. Lakin yakın bir zaman içerisinde paketin tamamlanması ve esnafa ödemelerinin başlaması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir