Bakan Koca'dan son dakika BioNTech aşısı açıklaması: İmzalar atıldı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen BioNTech aşısıyla ilgili anlaşmanın bu gece 04.30 itibarıyla imzalandığını, bu kapsamda bu yıl için ayrılan 550 bin doz aşının yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında Türkiye'ye gelmesinin beklendiğini bildirdi.

Bakan Koca'dan son dakika BioNTech aşısı açıklaması: İmzalar atıldı
Bakan Koca'dan son dakika BioNTech aşısı açıklaması: İmzalar atıldı
GİRİŞ 25.12.2020 22:04 GÜNCELLEME 25.12.2020 22:05
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BioNTech aşısıyla ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün açıkladığını anımsattı.

 

Anlaşmanın bu gece 04.30 itibarıyla imzalandığını aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550 bin dozdur. Bu miktarın Türkiye'ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte mart ayı sonuna kadar 4,5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir."

'VATANDAŞLARDAN ONAM ALINACAK'

 

 

Bakan Koca, gecikmenin nedeninin üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili sorumluluk kabul etmek istememesi olduğunu belirterek, "Bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı. Bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan onam alınacak." bilgisini paylaştı.



'TÜRKİYE İÇİN YAPTIĞI AYRICALIK UNUTULMYACAK'

Bu anlaşmanın hayata geçmesinde, engellerin ortadan kalkmasında Prof. Dr. Uğur Şahin'in büyük emeklerinin bulunduğunu vurgulayan Koca, "Türkiye için yaptığı ayrıcalık unutulmayacaktır. Kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 90
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Biden aşı oldu diyen arkadaşlar var, nerden biliyorsunuz Bidenın aşı olduğunu??? Vitamin enjekte etmişlerdir ona. kameralar önünde halkı kandırmak için şowdan başka birşey değildi. bir devlet başkanı halkını kandırmamalı. ama günümüzde siyaset öyle bir şey oldu ki. Siyasiler siyaset yapmayı yalan söylemek ve bu yalana halkı ne kadar inandırdım olarak görüyorlar. mesela CHP, Kılıçdaroglu, İmamoglu, Akşener (halkın yanında gözüküp arkadan yalanlarla iş çeviren en büyük yalancılardan) ben yalanı soylerım sonrasını karsı taraf düşünsün o ispat etsin olayına getirdi siyaseti.
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalındı Ve miktarı Çook AZ bence ... Elinizi çabuk tutunuz ...
    Cevapla
  • Dünyanın sonu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ürettiği aşıyı olmayan birinin sattığı aşıyı vurulmam.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Onam ne yav? İyi bi şey mi acaba? Bir de Türkçeyi bilselerdi.
    Cevapla
  • Kepir 18 3 yıl önce Şikayet Et
    Onam kişinin rızası demek onay gibi düşün
    Cevapla
  • Serra 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk heryerde türktür bu neyin aklı. Yurt dışında ülkemizin adını şahlandıruyorlar gururlanacağın yerde fesatlığında boğulmuşsun . Yazın türkiye dört gözle gurbetçi bekler ekonomi kalkınır ama gurbetçileri yaranamaz ayrıştırmacı zihniyetinize yazıklar olsun. Türkiyedekiler Allahınkulu da ordakiler odun mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'