FETÖ'cü subaydan 'dinleme' itirafı: Bürokratları takip etmem istendi

FETÖ'cü eski subay itirafçı olarak örgüt yöneticilerinden aldığı talimatları anlattı. FETÖ'nün, bazı bürokratların evine yerleştirdiği dinleme cihazlarını dinlemesini istendiğini anlattı. FETÖ'nün bazı askeri belgeleri istediğini de söyledi.

FETÖ'cü subaydan 'dinleme' itirafı: Bürokratları takip etmem istendi
FETÖ'cü subaydan 'dinleme' itirafı: Bürokratları takip etmem istendi
GİRİŞ 27.12.2020 21:31 GÜNCELLEME 27.12.2020 21:31

FETÖ'cü eski subay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Ankesör soruşturmada ifade verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı. Örgütün sinsi planlarına ilişkin önemli itiraflarda bulundu. 

2004'te İstihbarat Grup Komutanlığı'na atandığını söyleyen itirafçı asker, İsminin "Tarık" olduğunu açıkladığı FETÖ sivil yöneticisinden aldığı talimatları anlattı.

FETÖ'CÜ ESKİ SUBAY İTİRAFÇI OLDU

İtirafçı subay B.S ifadesinde, "Tarık, bana 'Çankaya’da bazı bürokratların evlerine böcek yerleştirdiler. Bu bürokratlar sıra ile dinleniyor. Sıra sana da gelecek. Sen de dinlersin, kayıtları bana getirirsin' dedi. Tarık'ın yanında ses kaydeden cihazlar vardı. Bu cihazlar Jandarma Genel Komutanlığına ait cihazlardı. Nasıl temin ettiğini bilmiyorum" dedi.

"JANDARMAYA GÖNDERİLEN BİLGİ NOTLARINI ALMAM İSTENDİ"

İtirafçı eski asker, FETÖ'nün "Tarık" aracılığıyla kendisinden askeri belgeleri getirmesini istediğini de itiraf etti:

"2005 yılının sonu ya da ortalarında Tarık beni ankesörlü hattan arayarak evine davet etti, ben de gittim. Bana TSK bünyesinde 'Batı çalışma grubu' diye bir grup kurulduğunu ve bu grubun darbe hazırlığında olduğunu, grubun hazırladığı bilgi notlarını kapalı zarf içerisinde jandarmaya gönderdiğini, benim bu zarflardan birini getirmem gerektiğini söyledi. Ben de bilgim olmadığını söyledim"

KENAN İSİMLİ FETÖ YÖNETİCİSİNDEN ALDIĞI TALİMATI ANLATTI

İtirafçı asker, 2009'da Silivri Cezaevine atandı.

FETÖ ile irtibatı bu kez de "Kenan" kod adlı sivil yönetici aracılığıyla sürdü. O'nun da itirafçı subaydan örgüt adına istekleri oldu.

Silivri Cezaevine çalıştığı esnada Kenan'ın kendisine "eski MİT Başkanı Emre Taner döneminde kalma 4 çuval gizli belgenin ellerinde olduğunu, yeni seçilecek başkanın kendileri açısından önemli olduğunu" söylediğini belirten itirafçı B.S, "Çünkü Emre Taner, kendilerinden değildi, bu dönemde ele geçirdikleri bilgileri yeni seçilecek MİT Başkanı döneminde kullanacaklarını söyledi. Çok önemli bir yerde görev yaptığımı ifade ederek, 'Bize bilgi vermen lazım.' dedi. Bana içerisinde hat olan tuşlu bir telefon verdi" dedi.

İtirafçı asker, FETÖ yöneticilerinden 15 Temmuz öncesinde de "komutanlarınızdan gelen emirlere uyun" talimatı aldığını anlattı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...