96 yaşında koronavirüsü yenen dede, sağlığına kavuşmasını 5 besine bağladı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde koronavirüse yakalanan 96 yaşındaki Niyazi Kalafat, hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Tedavi sürecini evinde geçiren Kalafat, "Koyun eti, organik yağ, tereyağı, süt ve yoğurt yedim. Hep doğal beslendim. Onun için de koronavirüsü atlattım" dedi.

96 yaşında koronavirüsü yenen dede, sağlığına kavuşmasını 5 besine bağladı
96 yaşında koronavirüsü yenen dede, sağlığına kavuşmasını 5 besine bağladı
GİRİŞ 28.12.2020 20:57 GÜNCELLEME 28.12.2020 20:57

İlçeye bağlı Çarşı Mahallesi'nde yaşayan Sadık Kalafat, rahatsızlanınca hastaneye gitti. Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından Sadık Kalafat'ın korona testi pozitif çıktı. Bunun üzerine birlikte yaşadıkları babası Niyazi Kalafat'a da test yaptırıldı ve testi pozitif çıktı.

BABA OĞUL KORONAYA YAKALANDILAR

Baba - oğul, evlerinde karantinaya alındı. Hastaneye gitmeden 10 günlük karantinanın ardından koronavirüsü yenen Niyazi Kalafat, hayatı boyunca doğal ürünler yediğini, bu nedenle hastalığı atlattığını ifade etti.

"HEP DOĞAL BESLENDİM, O YÜZDEN KORONAYI ATLATTIM"

Karantinada kaldığı sürece doğal gıdalar ile beslendiğini ifade eden Niyazi Kalafat, "Koronavirüsü evimde atlattım. Yaylalarda 60 yıl boyunca dükkan işlettim, koyun eti, organik yağ, tereyağı, süt ve yoğurt yedim, hep doğal beslendim. Onun için de koronavirüsü atlattım. Hiçbir hastalığım yok. Ben bu hastalığı yendim, Allah memleketimizin üzerinden bu sıkıntıyı atlatsın. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

"TAVSİYEMİZ DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENSİNLER"

Niyazi Kalafat'ın oğlu Sadık Kalafat da, "Korona olduğumu öğrendim, hemen babama test yaptırdım ve babam da pozitif çıktı. Birlikte korona ile mücadele ettik. Sağ olsunlar, sağlık ekipleri ilaçlarımızı getirdi. Babam 96 yaşında, bu yaşına kadar hep yaylalarda yaşadı, her zaman doğal ürünler yedi. Birlikte bu hastalığı yendik. Tavsiyemiz dengeli, düzenli beslenmeniz, her zaman doğal ürünler tüketin. Ayrıca temizliğe de dikkat etmek gerekiyor. Koronavirüs, iştah kesiyor, hayattan koparmaya çalışıyor ama tüm bunların karşısında durmak lazım. Biz bunu babamla başardık, çok mutluyum" diye konuştu.

"ŞİMDİ DİMDİK AYAKTA VE YANIMIZDA"

Niyazi Kalafat'ın komşusu Hasan Basri Şahin ise "Niyazi Kalafat, bizim dedemiz yerindedir. Bu süreçte elimizden geldiği kadarıyla kendisine destek olduk. Bazı günlerde kendisine moral olsun diye balkondan el salladık, telefonla arayıp durumunu sorduk. Bu süreci hastaneye yatmadan atlattılar. Doktorların verdikleri ilaçları kullandılar, sağlıklı beslendiler. Şimdi dimdik ayakta ve yanımızdalar" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!