Kaçak avlananlar drone ile yakalanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayatı türlerini korumak için yürüttüğü av koruma ve kontrol çalışmalarında teknolojiden faydalanıyor.

Kaçak avlananlar drone ile yakalanıyor
Kaçak avlananlar drone ile yakalanıyor
GİRİŞ 30.12.2020 12:59 GÜNCELLEME 30.12.2020 12:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu geçtiğimiz hafta sonu, Sivas’ta gelen bir ihbarı değerlendiren DKMP ekipleri Divriği İlçe Jandarma Karakolu personelinin de desteğiyle, ihbara konu saha olan Divriği ilçesinde “drone” ile kaçak av takibi gerçekleştirdi.

Yapılan incelemeler neticesinde görüntüde yer alan ve kaçak yaban keçisi avına çıktığı tespit edilen 4 şahıs “drone” ile takip edilerek Erzincan sınırları içerisinde yakalandı.

Yakalanan 4 kişiye yasadışı avlanmak ve sokak kısıtlamasını ihlalden 18 bin 900 TL ceza kesilerek, beraberlerindeki tüfekler jandarma birimlerine teslim edildi.

Bu olay “drone” ile kaçak av takibi açısından bir ilk olma özelliği taşıyor. DKMP Genel Müdürlüğü bu şekilde saha denetimleri yapmaya devam edecek.

YORUMLAR 5
  • vazgeçin bundan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin kaçağı da, yasalı da yok. Avcılık bir spor de-ğil-dir. Çok fakir olup et yiyecek durumu olmayan avlanabilir. o da mahdut şekilde. Bir kağıt çıkar, bir de silah al, istediğin gibi katliam yap. Yok böyle bir şey. Şimdi tam tersi. Zevk için av adı altında hayvanlar yok ediliyor. Allah rızası için av denen şu yanlışı bırakın. En az beş yıl av kesinlikle yasaklanmalı, avlanana en ağır ceza verilmelidir. O hayvanlar avcıların değil, tüm milletin ortak malıdır.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    sivas ili altınyayla ilçesi deliilyas kasabasında ikamet eden niyazi çetin ve çatal adlı şahıslar av yasağı olan bölgede av yasağı süresinde dahi uçan kaçan ... nekadar canlı varsa av adı altında vuruyorlar gerekli yerlere şikayet ediyorsun ilgilenen yetkili yok
    Cevapla
  • İlhami 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaçak avlananları şikayet ediyoruz. Gelen giden yok ki. Adıgüzel barajının her yeri yumurtlama döneminde bile balık ağı dolu. İnanmayan gitsin baksın. Barajı kuruttular, 50 kere şikayet ettim 50 kere başında bekledim, bir kere gelen olmadı. Neymiş efendim ekip başka yerdeymiş. Kaç yer var kontrol ettiğinizde ekipler yetişemiyor ya...
    Cevapla
  • sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    haklısın gardaş aynı şey benim başımdan geçiyor , doğanın dengesini bozdular dur diyen yok . sonra yakınırlar ; neden yağmur kar yağmaz
    Cevapla
  • Ramazan Karataş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi haber bu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!