TBMM 2021'e yoğun gündemle başlayacak

TBMM, 2021'e önemli konuları ele alacağı yoğun gündemle başlayacak. Meclis'in 2021'deki ilk işi teknoloji geliştirme bölgelerine ilişkin kanun teklifini yasalaştırmak olacak.

TBMM 2021'e yoğun gündemle başlayacak
TBMM 2021'e yoğun gündemle başlayacak
GİRİŞ 03.01.2021 19:34 GÜNCELLEME 03.01.2021 19:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yılda da toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak yasama çalışmalarını sürdürecek. TBMM Genel Kurulu, 2021'in ilk toplantısını 26 Ocak Salı günü gerçekleştirecek.

 

Meclis'in yeni yıldaki ilk işi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni yasalaştırmak olacak.

Hukuk ve ekonomi reformu çalışmaları Meclis'e gönderilecek

 

Teklifle, Ar-Ge insan kaynağı kapasitesinin artırılması, teknoloji ve yenilikçi şirketlerin ortaya çıkması, üniversite ve sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ile yatırım ortamının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanacak hukuk ve ekonomi reformu üzerindeki çalışmaların tamamlanarak, düzenlemenin Meclis'e sevk edilmesi öngörülüyor. Kamuoyunun yakından takip ettiği düzenleme konusunda özellikle Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili milletvekillerinin yoğun çalışma yürüttüğü biliniyor.

Hayvan haklarıyla ilgili kanun teklifi Meclis gündeminde olacak

Meclisin, yeni yılda önemli sosyal yaraya da çözüm üretmesi bekleniyor. Bu kapsamda hayvan haklarının korunmasını içeren kanun teklifinin, Meclis gündemine gelmesi planlanıyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Meclis'in çalışma usullerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne adapte edilmesi ilişkin içtüzük değişikliğini, yeni yılda siyasi partilerinin temsilcileriyle görüşerek değerlendirecek.

Meclis, bu süreçte birçok uluslararası anlaşmanın uygun bulunmasına ilişkin kanun teklifi ile 2019 Yılı Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu'nu da ele alacak.

YORUMLAR 16
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    2000 sonrası emekliler intibaklarını bekliyor,elbet seçim birgün olacak,emeklinin karşısına nasıl çıkıp oy diyeceksiniz bakalım.
    Cevapla
  • Halıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıredı sıcıl affı ıstıyoruz
    Cevapla
  • kenan26 3 yıl önce Şikayet Et
    eyt çıkarın artık
    Cevapla
  • İşinize bakın 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye çıkarsınlar bedava emeklilik yok size.
    Cevapla
  • abbaskamil 3 yıl önce Şikayet Et
    emekliye 500 tl seyyanen zam verin emekliler mağdur
    Cevapla
  • Ahmet bağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmeli personel kadro bekliyor(Sağlıkçı, öğretmen, imam hatip)
    Cevapla
  • Doğrusu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda sözleşmeli memur belirli periyotlarla asıl kadroya alınmalı. Ama sözleşmeli kadro uygulaması sürekli faal olmalı devlete hizmet etmeyenlerin sözleşmesi fesh edilmeli. Başarılı olanlar kadroya alınmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!