CHP'li Sağlar'ın 'Başörtüsü' skandalı sonrası HSK'dan son dakika açıklamaları

CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın ‘Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli’ şeklindeki skandal sözlerine Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan cevap niteliğinde açıklama geldi.

GİRİŞ 04.01.2021 15:19 GÜNCELLEME 04.01.2021 16:05
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın 'Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli' şeklindeki skandal sözlerine Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan cevap niteliğinde açıklama geldi.

 

 

İŞTE O AÇIKLAMA

"Anayasanın 138'inci maddesindeki tanıma uygun olarak bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev ifa eden Türk Hâkim ve Savcılarının birinci önceliği; anayasaya, kanunlara, dosyadaki maddi gerçeğe ve hukuka uygun elde edilmiş delillere göre hüküm vermektir.

 

 

Türk Hâkim ve Savcıları, millet olmanın, bir arada huzur içinde yaşamanın bir gereği olarak; farklılıklara saygı duyma, birbirine anlayışla yaklaşma ve herkese eşit davranma bilinciyle; dil, din, mezhep, ırk, etnik köken, cinsiyet, siyasi düşünce, sosyal ve ekonomik durum, hemşehricilik, yaşam biçimi, dış görünüş, medeni hal gibi sebeplerin ayrımcılığa neden olmaması için toplumun her ferdinin göstermesi gereken duyarlılığın üstünde bir farkındalığa sahiptir.

Adil, hızlı, etkin ve güvenilir bir yargı sistemi için hâkim ve savcılar kadar toplumun da sorumluluklarının bulunduğu muhakkaktır. Giyim, kuşam, yaşam biçimi, etnik kimlik gibi çoğaltılabilecek nedenlerle hâkim ve savcıların tarafsızlığına gölge düşürecek açıklamalar, 100 yaşına girmeye hazırlanan Cumhuriyetimize ve demokrasi kazanımlarına ters düşecek; birlik olma, beraber olma ve millet olma şiarımıza uygun olmayacaktır.
Hâkim ve savcı olabilmek için gerekli şartlar, anayasa ve yasalarımızda açıkça belirtilmiştir. Yasal mevzuat dışında başka sınırlamalar aramak; anayasamızda ve evrensel hukukta güvence altına alınan temel hak ve hürriyetler anlayışı ve hukuk devleti ilkesiyle de asla bağdaşmayacaktır.
Zor şartlarda üstün bir fedakârlıkla görevlerini yerine getiren Türk Hâkim ve Savcılarını; yaşam biçimleri, giyim kuşamları, inançları gibi çağ dışı anlayışla tartışmaya açmak, yargı sistemimize, adalete, ülkeye ve millete hiçbir katkı sunmayacağı unutulmamalıdır.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur."

Bilindiği gibi, CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın skandal sözlerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR 35
  • M.mask 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de artık fsşist söylemler kulak ardı esilmesin. Yazılı basında, sosyal medyada veya TV.lerde bu kışkırtmayı yapanlar mutlaka re’sen yargılanıp cezalandırılmalıdır. Belki böylece normal insan gibi davranırlar..
    Cevapla
  • saydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Fikri nin fikri bozuk
    Cevapla
  • İdeoloji 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek oluyor ki bunlar bugüne kadar hep kendi ideolojileri içinde bütün makamlarda hareket etmişler
    Cevapla
  • misafirrr 3 yıl önce Şikayet Et
    Kültür bakanlığı da yapmış bu şahsın adı fikri.ama düşünce dünyası da ismi gibi beş harften ibaretmiş.kendi öğrensin diye bakan yapılmış olmalı.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    artık insanalrın giyimine karışanı hemen içeri alın yetti artık ..başörtüsü yasağını isteyeni hemen içeri alın insanalrın yaşam hakkına müdehaleden hem ağır hapis hemde ağır tazminata mahkum edin ..aldığınız tazinatı da çocuk esirgeme de kullanın ki vatana millete dinimize ezanımıza bayrağımıza sahip çıkıcak nesiller yetişsin.ve bu konu ömür boyu kapatılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?