İçişleri Bakanlığı'ndan 'Boğaziçi Üniversitesi' açıklaması: Gözaltına alınanlar MLKP üyesi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde gözaltına alınan 17 kişiden 15'inin Boğaziçi Üniversitesi'nde kayıtlı öğrenci olmadığını, bazılarının MLKP ile irtibatının tespit edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 05.01.2021 11:43 GÜNCELLEME 05.01.2021 14:25
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yeni tip koronavirüs ile mücadeleye ilişkin açıklamalar yaptı.

 

Çataklı, "Salgın ile mücadele kapsamında bugüne kadar valilikler ve kaymakamlıklarca 35 milyon 265 bin 87 resen denetim yapılmış, 397 bin 694 ihbar ve şikayetin tamamına yakını kontrol edilmiştir" ifadelerini kullandı.

İsmail Çataklı

"POLİSE KATİL DENİLMESİNİ BİZ KABUL ETMEYİZ"

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara da değinen Çataklı, şunları söyledi: "Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşen bir protesto gösterisi sırasında Türk polisine yönelik atılan hadsiz slogan, bizleri son derece üzdü. Polislerimize katil denmesini bizim kabul edebilmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir."

 

"GÖZALTINA ALINANLARDAN 15'İ MLKP ÜYESİ"

Çataklı ayrıca, Boğaziçi'ndeki eylemlerde gözaltına alınan 17 kişiden 15'inin Boğaziçi Üniversitesi'nde kayıtlı öğrenci olmadığını, bazılarının MLKP ile irtibatının tespit edildiğini bildirdi.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

CHP'li Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  MLKP terör örgütü kurucularından Hasan Ocak'a "Komutan" diyerek  "Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!"  dedi.


 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Boğaziçi Üniversitesi Giriş Kapısı önünde rektör atamasına karşı dün yapılan protesto gösterileri sırasında, 2911 Sayılı Kanun’a muhalefet eden ve polise karşı mukavemet gösterdiği tespit edilen, sadece 4’ü Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak üzere 28 şahsa yönelik, 13 ilçemizde 24 farklı adrese bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Yapılan operasyonlarda; 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 şahıs gözaltına alınmış, 11 firari şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Polisimiz; her olayda olduğu gibi, dünkü protesto gösterileri sırasında da kanunların verdiği görev, yetki ve sorumluluklarını sağduyu, sabır, anlayış ve kararlılıkla yerine getirmiştir, getirmeye devam edecektir.

Gösteriler sırasında polisimize yönelik asla kabul edilemez itham ve davranışlar karşısında, polisimize destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 116
  • Hasan doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sapık tacizci, tecavüzcü, hortumcu, terörist, vatan haini, satılmış siyonist haçlı ittifakının uşakları başta chp hdp yöneticileri sistematik olarak ülkemizi karıştırmak, gündem değiştirmek istiyorlar. Ama eğer ülke karışırsa başta bunların boyunları altlarında kalacak, onları efendileri de kurtaramayacak.
    Cevapla
  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    elde sapan kafada saman...
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanetten yargılansınlar yaratıklar
    Cevapla
  • Külyutmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Canan ve Chp yavaş yavaş Dhkpc ve mlkp ile yeni ordularının alt yapısını oluşturuyorlar. Açık açık söylemişlerdi zaten. Dikkatli olmak lazım. Köpeklere meydan bırakılmamalı.
    Cevapla
  • Eraycan 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütü ve terör ü övmek suç ise atın hemen içeri , ne duruyorsunuz ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi