Kritik karar! Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi

Gelen bir son dakika haberine göre; Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulama süreciyle birlikte ilk kez özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne (MHRS) dahil edildi.

Kritik karar! Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi
Kritik karar! Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi
GİRİŞ 05.01.2021 15:53 GÜNCELLEME 05.01.2021 15:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, "MHRS Kullanıcı Bilgileri" başlıklı yazı, ülke genelinde İl Sağlık müdürlüklerine gönderildi.

 


Yazıya göre, Bakanlıkça uygulanacak Kovid-19 aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde (Kamu/Vakıf) oluşturulacak Kovid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak. Aşı olacak vatandaşlar ise bu birimlere MHRS üzerinden alacakları randevuyla başvuracak.

BAKANLIĞA BİLDİRİLMESİ GEREKECEK

 

 

Halihazırda MHRS üzerinden Aile Sağlığı Merkezlerine ve Bakanlığa bağlı kamu hastanelerine randevu veriliyor. Kovid-19 aşısı uygulama süreciyle birlikte ilk kez özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye dahil edilmiş olacak.

Aşı uygulamasının MHRS üzerinden randevulu yapılması için sistemde kayıtlı olmayan özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye tanımlanacak. Bu kapsamda MHRS işlemlerini yürütebilecek yetkinliğe sahip bir personelin MHRS sorumlusu olarak Bakanlığa bildirilmesi gerekecek.

MHRS sorumlusu bilgileri, özel hastaneler ve üniversite hastanelerinde görevli Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) yetkilileri tarafından "aktif.saglik.gov.tr" adresinde bulunan "MHRS Sorumlusu Tanımlama" ekranına tanımlanacak.

YORUMLAR 15
  • korkut atlı 3 yıl önce Şikayet Et
    aşıların yapılması neden başlamadı? Bilen var mı?
    Cevapla
  • Nurcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafasina gore
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Almadan önce Flekosteel yazıp şikayet var daki yorumları okuyun.Hepsi ürün hakkındaki şikayetlerini dile getirmişler.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Değerli okurlar; Lütfen herkes kendi işine baksın. Bizim dünya çapında bilim insanlarımız var. Onlara kulak verelim. İnsanların kafalarını karıştırmayalım. Bu kafa karıştırıcı yorumlar yüzünden hasta olup ilacını kullanmayan yoğun bakıma girip ölen insanlarımız var. İnanın bu yorumları yapanlar vebal altında. Bizler her konuda yorumu o işin ehline bırakalım. Bilim insamlarımıza lütfen güvenelim.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende covid oldum,çok şükür atlattık,Rabbim muhafaza etsin çok dehşet bir hastalık,kendi gitti izi kaldı.Halâ bacaklarımda gezen ağrılarım var.Devletimiz aşı olun derse oluruz EvvelAllah,ben devletime güveniyorum.Zaten yaramaz bir aşı olsa Reis sinyali verir.Daha önceleride böylebir aşı için sinyali vermişti hatırlarsaniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak