Samsun'lu Çilem'in başına gelenler İngiltere'de gündem oldu!

Geçtiğimiz günlerde antibiyotiğe alerjisi olan Samsun’lu Çilem Kelleci’nin, acil serviste verilen serumun ardından tanınmaz hale geldiği ve gözlerini kaybetmemek için kendisine uzanacak yardım elini beklediği haberi manşetlerde yer almıştı. Genç kadının dramına İngiliz basını kayıtsız kalamadı. Olaya İngiliz Daily Mail ve The Sun sayfalarında yer verdi.

Samsun'lu Çilem'in başına gelenler İngiltere'de gündem oldu!
Samsun'lu Çilem'in başına gelenler İngiltere'de gündem oldu!
GİRİŞ 05.01.2021 17:31 GÜNCELLEME 05.01.2021 17:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yanlış ilaç kullanımı yüzünden çok ciddi hayati tehlike altında olan Çilem'in yardım çığlığı İngiltere’de büyük yankı uyandırdı. Genç kadının yaşadıkları İngiltere'de çok okunan Daily Mail ve The Sun gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

 

 

İngiliz The Sun gazetesi, Çilem'in başına gelen talihsiz olayı ‘Antibiyotiklere karşı dehşet verici alerjik reaksiyonun ardından genç kadının cildi dökülmeye başladı ve kör olmak üzere’ diyerek duyurdu.



Söz konusu haberde Çilem'in ‘31 yaşındayım, karanlığa mahkûm olmak istemiyorum’ sözlerine de yer verildi.

 

 

Olayın ardından geçen 10 ayın genç kadın için kâbus gibi geçtiğini yazan Daily Mail gazetesi ise, Çilem'in tedavi olmadan geçirdiği her günün görme yetisini geri kazanması için geri dönülmez bir noktaya götürdüğünün altını çizdi.

Haberde, Çilem ve ailesinin hastaneyi dava etmeyi düşündüğü, ancak dava sonucunu bekleyecek kadar zamanları olmadığı için zor durumda kaldıkları da yer aldı

Çilem'in gözünü kaybetmeden tedavi olması gerektiğini vurgulayan anne Türkan Kelleci, ‘Kızımın sağlığı için 10 aydır uğraşıyoruz. Kızımın gözlerini kaybetme durumu var. Devletimizden ve halkımızdan yardım istiyoruz. Bir insanın canından bu kadar kolay vazgeçilmiyor. Yardım çığlığımızı duysunlar.’ demişti.

İngiliz Daily Mail ve The Sun gazetelerinin yanı sıra, Arabnews ve Daily Podium siteleri de Çilem Kelleci'nin yaşadıklarını haberleştirdi.



NE OLMUŞTU?

31 yaşındaki Çilem Kelleci, 8 Şubat 2020’de idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Gazi Devlet Hastanesi'nin acil servisine gitmişti.

Doktorlara, antibiyotiğe karşı alerjisinin olduğunu söylediğini iddia eden genç kadın, buna rağmen kendisine 3 ilaçlı bir serumun verildiğini ve aldığı serumun ardından görme kaybı ve derisinde pullanmalar olduğunu ileri sürmüştü.

Çilem Kelleci, ölümden döndüğünü belirterek, hastane ve kendisine antibiyotik veren doktordan şikayetçi olmuştu. Aradan geçen süreçte tedavisi devam eden ve derisindeki pullanmalar büyük ölçüde iyileşen Çilem, bu kez de görme konusunda sıkıntı yaşamaya başladı.

Genç kadının dava süreci devam ederken sağ gözü tamamen göremez hale geldi. Hem Samsun hem de İstanbul’da devlet ve üniversite hastanelerinde tedaviye başvuran genç kadına, gözünün alınması gerektiği söylendi.

Farklı görüş almak üzere özel bir hastaneye daha başvuran Kelleci’ye gözünün alınmasına gerek olmadığı ve tekrar görmesi için ameliyat olması gerektiği, masrafının ise 92 bin olduğu söylendi.

YORUMLAR 8
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere'nin haber yapması mı konu? Yoksa Sağlık Bakanlığı tarafından yıllardır uygulanmaya çalışılan Akılcı İlaç Kullanımı mı? Bilinçsiz şekilde antibiyotik kullanmayın diyor bakanlık, fakat hangi hekim kültür yaptıktan sonra veya test yaptıktan sonra antibiyotik başlıyor? Hekimlerde kafalarına göre EZBERLEDİKLERİ reçeteleri uyguluyor. Hatta covid döneminde aile hekimleri hastaya hiç dokunmadan antibiyotik yazıyor. Bizzat ben defalarca şahit oldum. Bakanlık önce hekimlerini eğitmeli.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere önce kendi beceriksizliği Tem zlesin Kovitte 3. Dalgayı yaşıyorlar,kendi rezilliğini temizlesin önce
    Cevapla
  • Vatanim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizler yurt disnda herzaman demisizdir Turkiye de en iyi doktorlarimiz VAR.. anlamadigim nokta bu parasi olan neden avrupa veya amerikada tedavi goruyor? Bu arada, Cilem hanima acil sifalar dileriz
    Cevapla
  • ,,,,,,,,,,,, 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mamussuz ingilizler algı yönetmek için bunu haber yapmışlar , yoksa sayın kişi umurlarında değil , hanımefendiye de geçmiş olsun,
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 3 yıl önce Şikayet Et
    92 bin tl nedir ya yokmu hayır sever vatan evladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...