Başsavcılıktan Aleyna Çakır açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında maktulün cesedinde tespit edilen DNA profilleri üzerindeki işlemlerin sürdüğünü bildirdi.

Başsavcılıktan Aleyna Çakır açıklaması
Başsavcılıktan Aleyna Çakır açıklaması
GİRİŞ 09.01.2021 19:37 GÜNCELLEME 09.01.2021 19:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Sema Esen'in klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığımızca kanuni gereğine tevessül edilmiş olup işlemler devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

 

- Olayın geçmişi

Ümitcan Uygun, 3 Haziran 2020'de Ankara'nın Keçiören ilçesi Yükseltepe Mahallesi'nde yaşayan ve "Aleyna Çakır" ismini kullanan kız arkadaşı Sema Esen'in evine gitmiş, kapıyı açmaması üzerine çilingirle kapının açılması sonrası Çakır'ın cansız bedeniyle karşılaşılmıştı.

 

 

Olayla ilgili soruşturma başlatılmış, sosyal medyada erkek arkadaşının darbetmesi sonucu öldüğü iddiasıyla görüntüleri paylaşılan Çakır'a ait görüntülerin olaydan 1,5 ay önce çekildiği belirlenmişti. 

Darp olayına ilişkin Uygun hakkında "Konut dokunulmazlığının ihlali, kasten yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından işlem yapılmıştı. Mahkeme, Uygun'u 30 gün süreyle 6284 sayılı kanun kapsamında şiddet mağdurunun konutuna, okuluna, iş yerine yaklaşmama tedbirleri uygulayarak serbest bırakmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Haziran 2020'de yaptığı açıklamada, Esen'in, erkek arkadaşı tarafından darbedilmesine ilişkin sosyal medyadan canlı yayımlanan görüntülerin ölümüyle ilgisinin bulunmadığını açıklamıştı.

YORUMLAR 20
  • Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazik olmus
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle şerefi olmayan kansızları Yüce Allah ıslah etsin arkasına sığınmaya çalıştıkları oluşumların bu gibileri aralarında barındırmaması bu gibilerle adını andırmaması gerek
    Cevapla
  • Yüksel ks 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gariban olsaydı kesin müebbet yerdi bu ön kapıdan girer arka kapıdan çıkar kesin
    Cevapla
  • Akk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimbilir ucu hangi siyasiye dayanmakta o sebeple unutturmak istiyorlar.
    Cevapla
  • hidocan 3 yıl önce Şikayet Et
    kimmis de hele
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz biliyoruz aslında.
    Cevapla
  • Yakup Mil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir kız neden ismini soyismini değişik söyler?
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklımıza bişeyler geliyor ama yazamıyorum
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kız vefat etmiş. Günahı vebali kendine. Burada öldürüldü mü cinayet mi diye merak etmek yerine, sadece adını neden değiştirdiğine, yada yaşam tarzının bize uyup uymadığına mı takıldın? Kedi yavrusu ölse üzülürüm. Cinayet şüphesi var ve sanki intiharla üstü kapanmaya çalışıyor gibi geliyor insana ama bu sorun değil. Bu işin bir ucu şantaj çetelerine gideceği için üstü örtülüyor iddiaları var. Bunları araştırıp varsa mağdurları bulmak yerine, kız nerede çalışıyor, neden ismini değiştirmiş onları merak edin olur mu? Sonuçta hepimiz namus bekçisiyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti