Son Dakika: Ankara'da deprem!

Son Dakika Haberi; Ankara'da çevre illerden de hissedilen 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ankara Valisi Vasip Şahin 'Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır.' bilgisini paylaştı. 4,5'lik deprem Çankırı, Çorum ve Kırıkkale'de de hissedildi.

GİRİŞ 11.01.2021 00:36 GÜNCELLEME 11.01.2021 00:51
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

AFAD, saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Ankara deprem AFAD

BAKAN KURUM: OLUMSUZ BİR İHBARLA KARŞILAŞMADIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Ankara'da Kalecik merkezli meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık." açıklamasını yaptı.

BAKAN KOCA: GEÇMIŞ OLSUN ANKARA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan paylaşımında şu ifadeleri kullandı; Bu akşam Ankara’nın Kalecik ilçesinde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki deprem sebebiyle herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Geçmiş olsun Ankara.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Saat 22:53’te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter'dan "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz." paylaşımını yaptı.

mansur Yavaş, deprem, twitter

KALECİK BELEDİYESİ: KALECİK'İN HERHANGİ BİR BÖLGESİNDE, HERHANGİ BİR SORUN BULUNMAMAKTADIR

Kalecik Belediyesi tarafından, ilçede meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi. 

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kalecik'in herhangi bir bölgesinde, herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli inceleme ve çalışmalara başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ankara'da deprem anı

MAMAK BELEDIYE BAŞKANI KÖSE: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİLGİ YOK

Mamak Belediye Başkanı Köse yaptığı açıklamada "Kalecik Belediye Başkanımız Sn Duhan Kalkan ile görüştüm. Köylerle iletişim kuruyorlar. Şu ana kadar olumsuz bilgi yok." dedi.

KANDİLLİ 4.6 OLARAK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ankara'daki depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

 Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem

DEPREM ÇANKIRI, ÇORUM VE KIRIKKALE'DE DE HİSSEDİLDİ

Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, Çankırı ile Çorum'da da hissedildi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentte hafif şekilde hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluğun kendilerine iletilmediğini söyledi.

Vali Ayaz, taramaların ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

Çorum merkez ile Sungurlu ilçesinde de deprem hafif hissedildi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, henüz olumsuz bir durumun yansımadığı bildirildi. 

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Kalecik'te meydana gelen depremin kentte de hissedildiği belirtildi.

Bütün ilçeler ve köylerle irtibata geçildiği aktarılan açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadesi kullanıldı.

KIZILAY: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Türk Kızılay sosyal medyadan "Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 105
  • JeoM Behzat Gönül 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür depremler binaları yormaktadır. 2000 y Orta/Çankı mg:6.0 depremi Polatlı da yaşadım. Bu bakımdan bölgede olabilir bir mg:6.0-7.0 civari depremin hasar yapabilme imkanı artıyor. Ankara en az İstanbul kadar tehlikede. Buna göre bina yapılmalı. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül / Kocaeli).
    Cevapla
  • 999999999 3 yıl önce Şikayet Et
    Anladık jeoloji mühendisisin tamam uzatma
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Ankaram Allah korusun.
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun rabbim beterinden korusun
    Cevapla
  • Yolumuz Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    kayseri de de hissedildi
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi mamak belediye başkanın açıklama yapması çok yersiz tartışmalara yol açıyor bilgi aldım bilmem né büyüksehir açıklama yaptı bitti zaten olmayan huzurumuzu bozmayın yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir