İBB'den tepki çeken algı oyunu: 1 Aralıkta alınan HES kodu kararını yeniymiş gibi duyurdu!

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince 1 Aralık'ta alınan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşların toplu taşıma kullanımının engellemesi kararı İBB'nin sosyal medya hesabından sanki yeni bir kararmış gibi 'Önemli duyuru' başlığıyla paylaşıldı. İBB'nin 1 Aralık'ta alınan kararı 15 Ocak'tan sonra uygulanmaya başlaması ile ilgili gelişmeyi sosyal medyadan veriş şekli algı oyunu olarak yorumlandı.

İBB'den tepki çeken algı oyunu: 1 Aralıkta alınan HES kodu kararını yeniymiş gibi duyurdu!
İBB'den tepki çeken algı oyunu: 1 Aralıkta alınan HES kodu kararını yeniymiş gibi duyurdu!
GİRİŞ 11.01.2021 18:46 GÜNCELLEME 11.01.2021 20:19
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ocak'tan itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşların toplu taşıma kullanımının engelleneceğini duyurdu.

Daha önce HES kodu eşleştirilmesi yapılmayan İstanbulkartların kullanımının 15 Ocak'tan itibaren yasaklanacağını duyuran İBB'den yeni bir açıklama daha geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, 15 Ocak tarihinden itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların toplu taşıma kullanımının engelleneceği belirtildi.

TWIT DÜZELTİLEREK TEKRAR PAYLAŞILDI

KARAR 1 ARALIK'TA İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİNCE ALINMIŞTI

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan 01.12.2020 tarih ve 110 sayılı kararda; “65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın, belirlenen saatler içerisinde (10.00-13.00, 13.00- 16.00 saatleri arası) şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmalarının kısıtlanmasına” karar verilmiştir.

İBB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Valiliği Hıfzıssıhha kararına göre Covid-19 önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanımı engellenmiştir."

HES KODU ZORUNLULUĞU DA BAŞLIYOR

Eylül sonunda İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle şehir içi toplum araçlarına da HES kodu uygulaması getirildiği duyurulmuştu. Genelgeyle Covid-19 tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekenlerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılarak, toplu ulaşım kullanımının geçici olarak engellenmesi amaçlanmıştı. 

İBB'de 15 Ocak'tan itibaren HES kodu eşleştirmesi yapmayan İstanbulkartları kullanıma kapatacak.

YORUMLAR 51
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    ekrem bir defol git hayatımızdan ya her gün mağdur edebiyatı olmaz olsun senin gibi başkan.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Otobüs şöförleri içindede bazı kötü niyetli,halkı hükümete karşı kışkırtmak isteyenler var...bundan önce 65 yaşa ulaşım kısıtlaması olduğu zaman Unkapanı ndan 89 C ye binecektim,şöför yaşım 62 olduğu halde kasten yaparcamışcasına 65 yaşı almıyoruz deyip kimliğimi göstermeye fırsat bırakmadan kapıyı kapatıp arabayı sürmüştü,ondan sonra gelen şöföre durumu anlatıp bindim,yanlışlık olmuştur dedi,belediyeye telofonla şikayet ettimdede yanlışlık olmuş dediler. halbuki kasıt vardı yanlışlık değil.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Her gün biraz daha alçalarak çukurun dibini buldunuz , bu nasıl bir acziyet nasıl bir garâbettir ya hu.. ALLAH ıslah etsin sizi!
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    işte gerçek vatandaş gerçek sözler
    Cevapla
  • Mehmet niyazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tum icratları algı reklam ve yalan
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    EKREMİN, 65 YAŞ, ÜSTÜ, VE 20 YAŞ altı , OTOBÜSE BİNME YASAĞI GETİRDİ,!!! BUNUN ALTINDA, 6 BİN SÖZ VERİLMİŞ, TAKSİ LER VAR, TAKSİLER YOĞUNLAŞINCA, BAKIN TAKSİ YETMİTOR, DİYECEK VE SÖZ VERDİĞİ, 6 BİN TAKSİYİ, ZATEN KÖTÜ OLAN TRAFİĞE SOKACAK , O ZAMAN İSTANBUL FELÇ OLACAK,
    Cevapla
  • Goralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu yazdığının açıklamasını malatyalı olarak yapayım caniko. Ukome kararı olmadıkça ekrem imamoğlu ( nedense islam karşıtları bu tür soyisimlidir.) taksileri çıkaramaz trafiğe. ama sizin gibi ekremi başkan yapanlar ukomede aynı şeyi yaparsa çıkarır tabi. İstanbulluya bir ekrem az. dilerim birkaç tane daha seçersiniz. hadi iyi acı çekmeler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi