Nehirlerin debileri yükseldi: Turuncu alarm verildi

Edirne'de etkili olan sağanak yağış sebebiyle 4 saatte debisi 2 kat artan Tunca Nehri'nin taşmasına ramak kaldı. DSİ’nin sarı alarmı bu kez ‘turuncu alarma’ yükseldi.

Nehirlerin debileri yükseldi: Turuncu alarm verildi
Nehirlerin debileri yükseldi: Turuncu alarm verildi
GİRİŞ 12.01.2021 20:30 GÜNCELLEME 12.01.2021 20:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Edirne'de, 2 gündür etkili olan ve gece itibariyle etkisini arttıran sağanak yağışlar sonrası Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri arttı. DSİ verilerine göre, saat 12.00’de Tunca Nehri'nin su debisi Suakacağı İstasyonu'nda 80 metreküp/saniyeye ölçülmesinin ardından 'sarı alarm' uyarısı verilmişti. Tunca Nehri’nin debisi 4 saatte iki kat artarak akşam saatlerinde 165 metreküp/saniyeye ulaştı. DSİ’nin ‘sarı alarmı’ bu kez ‘turuncu alarma’ yükseldi.

Nehrin Sarayiçi kısmında bulunan köprüsünün taşmasına adeta ramak kaldı. Köprü’nün bazı gözlerinin tıkandığı da görüldü. Sağanak yağış kentte etkili olmaya devam ediyor.

 

 

YORUMLAR 12
  • gokmen 3 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin firati var diclesi var ey devlet turkiyeyi boydan boya boru dose kenarlardan 300kilometre boydan boya 1300 km dogudan al ALLAHIN mubarek suyunu taa edirneye getir nasilki perolu adamlar bedava vermiyorsa senin topraklarindan cikan suda senin olur o kadar guc varsa herkes sana boyun eger
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan yapıyor Sonra bu zaten yapılmıştı diyenler çıkıyor
    Cevapla
  • petrolcü 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir proje için hiç mühendis olmaya gerek yok. bu hızla aya merdiven bile kurarız... evelAllah...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde nehirlerinin ve ırmakların denize dökülüp insanlara su tasarrufu damla nın önemi var demek nakadar doğru tamam bende istemiyorum tabiata müdahile etmek en azından denizlere dükülmeden önce barajlar kurulup ihtiyaç olan yerlere pompalana bilir çiftçilere damlama sitemlerini çok ucuza verilip desteklenmeli
    Cevapla
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu lar denize aksın gitsin İmamoğluda baksın dursun. Kardeşim borularla bu suları İstanbul barajlarına akıtın. Reis belediye başkanı iken Istıranca dağlarından su getirdi. Yarın ağlayan hükümete el açacan ben bu işi kıvıramadım diye.
    Cevapla
  • Orkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Nurettin Sözen başlattı
    Cevapla
  • Izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısin
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin Kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bu dönemde konunun uzmanlarının nehir ve akarsularamızın sularının yağışlarla debisinin arttığı zamanlarda suların boşa gitmeden en verimli şekilde kullanılabilmesi için çok acil yeni projeler geliştirmesine ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nehirlerden barajlara su taşıyacak bir sistem kurmanız lazım acilen. Su sistemini entegre etmeni lazım. fazla olan yerden kuraklık olan yerlere su vermeniz lazım. DSİ yan gelip yatmasın.
    Cevapla
  • İlyas 3 yıl önce Şikayet Et
    Dsi 85 yilin en iyi calismalarini yapmistir 20 yilda.. yani yatmamistir...not:dsi calisani degilim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek