MEB birinci dönem dijital karne nasıl verilecek? İlkokul ve Ortaokul karne puanı hesaplanırken

MEB okullarda yoğunluk oluşturmaması için karnelerin elektronik ortamda verileceğini açıkladı. İlkokul 1,2,3 sınıfların karne puanlamasında mevzuat esas alınacak. 4. sınıflar, Ortaokul ve İmam Hatip ortaokullarında birinci dönem yapılan sınavlar karne notuna etki etmeyecek. Peki İlkokul 1,2,3,4 ve Ortaokul 5,6,7,8. sınıf öğrencileri 1. dönem karne notları nasıl verilecek? İşte karne puanlaması yöntemi...

MEB birinci dönem dijital karne nasıl verilecek?  İlkokul ve Ortaokul karne puanı hesaplanırken
MEB birinci dönem dijital karne nasıl verilecek? İlkokul ve Ortaokul karne puanı hesaplanırken
GİRİŞ 16.01.2021 17:07 GÜNCELLEME 16.01.2021 17:07
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Okullarda yarıyıl tatili 22 Ocak 2021 tarihinde başlayacak. Birinci dönemin sona ermesine kısa bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı karne dağıtımı süreci ve puanlamasına yönelik detayları açıkladı. 81 ile gönderilen yazıda 4. sınıf ve tüm ortaokullarda yapılan yüz yüze sınavların karne notları değerlendirmesinde dikkate alınmayacağı duyuruldu. Velilerin talepte bulunması durumunda bu kademelerde gerçekleştirilen sınavlar karneye yansıtılabilecek. İlkokul 1,2,3 sınıfların karnesinde mevzuata göre öğrencilerin gelişim düzeyi, başarıları ve öğretmen rehberliğinde ders etkinliklerine katılım puanları göz önünde bulundurularak karneleri oluşturuluyordu. Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri için ise pandemi nedeniyle puanlama sistemi değişti. Lise öğrencileri birinci dönem karnelerini ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavların ardından alacak. İşte MEB tarafından yapılan dijital karne ve puanlamayla ilgili kritik açıklama!

 

 

İLKOKUL 1,2,3 VE 4. SINIF KARNE PUANLARI NASIL VERİLECEK?

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İlkokul 1,2 ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri yönetmelikte belirtildiği gibi devam edecek. İlgili yönetmelikte  İlkokul öğrencilerinin karne notları başarı durumu, gelişim düzeyleri ve öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılım puanlarıyla verilecek.

1,2 ve 3 . sınıfların karnelerinde öğrencilerin yukarıda belirtilen ölçme ve değerlendirme işlemlerine göre “çok iyi”, “iyi” ve geliştirmeli ifadeleri yer alacak.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin karne puanlamaları yapılırken uzaktan eğitim sürecinde yapılan  ders etkinliklerine katılım puanı aritmetik ortalaması ile birinci dönem sonu puanı hesaplanacak.

ORTAOKUL 5,6,7 VE 8. SINIFLARA KARNE PUANI NASIL VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı 25 Aralık tarihinde yapılan açıklamada Ortaokul öğrencilerinin yüz yüze eğitime başladığı tarihte yapılan yüz yüze sınavların karne notlarında değerlendirileceğini duyurmuştu.

Yeni yapılan açıklamada yüz yüze sınavların karne puanlamasında etkili olmayacağı açıklandı. Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin karne notları ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması hesaplanarak  belirlenecek. 

LİSE ÖĞRENCİLERİ BİRİNCİ DÖNEM KARNE ALMAYACAK!

Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ereceği 22 Ocak tarihinde karne almayacak. Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencilerinin karne puanlaması hesaplama işleminin ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıkladı. Okullarda yüz yüze eğitime başlanması veya uzaktan eğitime devam edilmesi durumuna göre sınav tarihleri açıklanacak. İkinci dönem gerçekleştirilecek yüz yüze sınavların sonuçlarına göre birinci dönem lise öğrencilerinin karne puanlama işlemi yapılacak.

DİJİTAL KARNE NEDİR? NASIL VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılının 1. döneminde basılı karne dağıtılmayacak. Bakanlık bu hamlesiyle  okullarda karne dağıtımında yaşanacak yoğunluğun önüne geçmeyi amaçlıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk daha önce katıldığı programda karnelerin dağıtım sürecine ilişkin önemli ipuçları vermişti.

Karneler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencilerin erişimine açılacak. Karne notu sorgulamak isteyen öğrenci ve aileler  “ e-Okul.meb.gov.tr” adresine öğrenci T.C kimlik numarası ve okul numarasıyla giriş yaparak sol tarafta bulunan menü yardımıyla karnelerini görüntüleyecek. Öğrencilerin başarı durumlarına göre aldıkları takdir, teşekkür belgeleri de buradan görüntülenebilecek.

TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

YORUMLAR 16
  • Sevgi 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah tez zamanda okullar açılır hayırlısıyla okul çocukları adam eder
    Cevapla
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah okular açılır ve korona virüs biter Ben bi öğrenci olarak okulların açılmasını istiyorum Dediğimin yapılmasını arzu ederim İnşAllah okullar açılır ve hepimiz mutlu olur:)
    Cevapla
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah açılır ya
    Cevapla
  • Saliha 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılırsa korana vürüs var
    Cevapla
  • Arda gelikli. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 7.sınıf oğrencisiyim yüz yüze yapılan sınavlar karne notuna yansımaması beni üzdü biz çalışıp yüksek notlar aldık ama onların karneye yansımaması kotü oldu.
    Cevapla
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    İsteğe bağlı yansıyabiliyor.
    Cevapla
  • ggg 3 yıl önce Şikayet Et
    ben taktir alacagım
    Cevapla
  • Sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 100 le alıyorum
    Cevapla
  • Bir öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence aldığınız karar iyi
    Cevapla
  • Nuh 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçgüzel değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti